3 Temmuz 2012 Salı

Kavun da Dondurma

Sıcak yaz akşamın da meyve ve dondurmadan daha güzel bir tatlı yok değil mi! İkisi bir arada daha da şahane. Yemek sonrası bizimkilere süpriz tatlı için hazır mısınız diye sordum. Bugün Milas pazarından aldığımız mis kokulu kavunun tepesini çıkarıp, çekirdeklerini attım ve başladım içini oymaya. Sonra da dondurma topları ve kuvun toplarını sırası ile ekledim. Masaya götürdüğüm zaman çığlık kıyamet herkes aynı anda kaşıklamaya başlayınca tatlımız akşamımızı renklendirdi. Denemek isteyenlere afiyet bal şeker olsun:)
Türkiye sıralamasın da Milas Pazarı ilk beşte ve kesinlikle yerini hak ediyor. Köy halkının taze taze topladığı çeşitli otları bulmak mümkün. Malesef fotoğraf çekme şansım olmadı. Yolu Bodruma düşen blogseverlerin bir salı günlerini ayırmalarını şiddetle tavsiye ederim.
Kışlığa hazırlık kurutmak için  kilolarca biber, patlıcan, kayısı biraz da domates aldım.
Postaları pek yakında :))

6 yorum:

birincisin dedi ki...

ÇOK İYİ DÜŞÜNÜLMÜŞ BİR SUNUM,ELLERİNE SAĞLIK.BENDE YAVAŞ YAVAŞ KIŞLIK HAZIRLIKLARA BAŞLADIM:)SANA DA KOLAY GELSİN:)SEVGİLER:)

pasta köşesi dedi ki...

of of harika bayılırım :)
sabah sabah bile canım çekti :)

Unknown dedi ki...

o zaman şimdiden sana kolay gelsin sevgili birincisin,
sevgili pasta köşesi sabah sabah yeme ne olur ne olmaz:)

Gurme Şirine dedi ki...

kavunda dondurma, çok güzel bir fikir...
mutlaka deneyeceğim...
enfeeeeeeees...
ellerine sağlık tatlım...
kocaman sevgiler...

Unknown dedi ki...

O zaman şimdiden afiyet olsun, sevgiler

SULTANLARIN DÜNYASI dedi ki...

canım ellerine sağlık.sarımsaklıda deniz kenarında kıyıya yanaşan sandalda satarlar.o sıcaktada yemede yanında yat oluruz