19 Ekim 2011 Çarşamba

Mürdüm Erikli Tart

Mürdüm Erikli herşeyi seviyorum. Meyve olarak yemeyi, kompostusunu içmeyi, hafif mayhoş reçelini kızarmış ekmeğin üzerine sürüp yemeyi, kahvenin yanında tatlı olarak yemeyi. Son iki haftadır saydıklarımın hepsini denedim. Ev halkı lezzetlerini çok beğendiler. İlk olarak turta tarifini paylaşmak istiyorum siz sevgili arkadaşlarımla...
Tart hamuru tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
İçi için birkaç mürdüm, 2 yemek kaşığı file badem ve 2 yemek kaşığı toz şeker



Hazırladığım tart hamurunun üzerine doğradığım erikleri dizip, üzerine badem ve tozşeker karışımını serptim. Bazı tarifler u aşamada üzerlerine azıcık tereyağda ekliyor. Ben tercih etmemiştim ama olabilirmiş. 170 derecede 12-13 dakika pişmesi için yeterli oluyor. sıcaktan eriklerin suyu hamura karıştığı için ayrıca kremaya bu tatlıda hiç ihtiyaç duyulmuyor.


Hafif-pratik ama bir o kadarda lezzetli bu tarifi deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

5 yorum:

durutarifler dedi ki...

En çok da marmelatını seviyorum. Nefis görünüyor . Ellerine sağlık.

Unknown dedi ki...

Bende:))

Peritozu dedi ki...

Görünüşü ne kadar hoş, ama benimde canım istedi şimdi :)

Zeynep Caglar dedi ki...

:(( ağlamak istiyorum şu anda olsada yesek..arkadaşım çok güzeldi ellerine sağlık.

Unknown dedi ki...

Ebru o gün yorgunluk kahvesinin yanına iyi gitmişti dimi:)