5 Haziran 2010 Cumartesi

Yerli Malı Bruschetta

Zeytinyağ , domates , sarımsak ve fesleğeni kızarmış ekmek üzerinde hayal etmek bile ağzımı sulandırıyor.
İtalyan 'lar üzerine sarımsak ve zeytinyağı sürülmüş kızarmış ekmeğe " bruschetta " diyor. Bruschetta sade hazırlandığı gibi, domates ve peynirli, füme et gibi değişik alternatiflerle de sunulabiliyor.
Dilimlenmiş kepekli baget ekmeğin üzerine sarımsaklı zeytinyağımı sürerek fırında kızarttım.(Sarımsakları ayıklayarak zeytinyağın içinde ağzı kapalı kavanozda tutuyorum, hem lezzetli hem pratik oluyor) Beyaz peynirli ve yağsız lor ile yerli malı bruscettalarımı akşam üzeri atıştırmak üzere hazırladım. Tabi taze fesleğini unutmamak lazım. Tarif bu kadar pratik ama o kadar da lezzetli. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun..

10 yorum:

ZUHAL dedi ki...

Hem şık hem kolay bir lezzet.Ellerine sağlık Fundacım..

ZUHAL dedi ki...

Hem şık hem kolay bir lezzet.Ellerine sağlık Fundacım..

Ece Çakıroğlu dedi ki...

canım sağ ol yarın sabah kahvaltısında menü belli oldu sayende.

Şehnaz dedi ki...

fundacım nefis ötesi..üşemesem kalkıp yapasım geldi....öyle güzel anlatmışsınki....birde sarmısağı zeytinyağında bekltme fikrini çok beğendim.....sevgiler canım....ellerine sağlık....

Melekperim Su dedi ki...

mmm ellerine sağlık canım, harika bir öneri, nefis görünüyorlar.

MÜNSTER dedi ki...

Ellerine saglik canim.... Aksamüstü icin hazirliyorum simdi.... Güzel fikir..... Afiyetler olsun...

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Fundacığım,
Nefis görünüyorlar. Sağlıklı ve pratik bir tarif. Hemen yarın deneyeceğim.
Ellerine sağlık.
Çok sevgiler,

Zeynep'in Defne'si dedi ki...

Ağzım sulandı. İlk haftasonu kahvaltısında yapacağım :)

tatesal dedi ki...

Fundacım çok değişik ve leziz ellerine sağlık canım....

zencefil dedi ki...

Güzel yorumlarınız için çokk teşekkür ederim:)