5 Nisan 2010 Pazartesi

Fırında Kuzu Kol

Hafta sonu yemeğe gelecek misafirlerimiz için fırında kuzu kol pişirmeye karar verdim. Et ağızda dağılan tandır lezzetinde oluyor. Henüz denemeyenlere şiddetle tavsiye edilir.. Kuzu Kolu düdüklü tencerede 1.5 litre suda yarım saat kadar pişiyor. Daha sonra ete tuz, biber ve et suyundan ekleyip fırın poşetinde fırınlıyoruz. Garnitürleride sarımsak tuz,biber ve biberiye ile birlikte fırın poşetine koyup eklediğim et suyu ile birlikte aynı tepside pişirdim. Hepsi birlikte 175 derecede 1.5 saatin sonunda servise hazır hale geldi.
Bulgur pilavı üzerinde eti ve garnitürleri servis ettim. Ama görsel anlamda iyi sonuç alamadığımı görüyorum!! Sonuç lezzet 10 numara görsel 0...

5 yorum:

Şehnaz dedi ki...

görüntü muhteşem...ellerine sağlık arkadaşım.....

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Elinize sağlık bu tarifi bende fırında yapıyorum gerçektende ağızda dağılan bir tat oluyor. Sevgiler.

Unknown dedi ki...

Ben de öyle söyledim Gökalp`e ama elindekini tercih etti... Ahh eger utanmasam ben o dinazora neler yapacagimi biliyordum ya neyse.... Canim benim, seyahatimla ilgili biraktigin yorumuna cok tesekkür ediyor, ellerine saglik diyorum... Sevgilerimle,

ümmühan dedi ki...

O kuzu pişmiş pilavın üzerine yerleşmiş tadı da nefis olmuşsa bence görüntüye de laf edilmez :) Ellerine sağlık

Zeynep'in Defne'si dedi ki...

Bu durumda önemli olan tadı :)) Hele bir de yazınızı 17.00 sularında okuyorsak direk koku ve tada kiliteniyoruz :)))