Duchess Pasta pandispanyası badem ile yapıldığı için üzerine birşey eklenmese bile çok lezzetli oluyor. Pandispanyası soğuyunca üzeri Creme Anglaise Mousse ile kaplanıp dolapta dinlendiriliyor ve soğuk servis yapılıyor.Üzerinde kullanılan sos aynı zamandsa Vanilya sos olarakta biliniyor.
4 yumurta
110 gr. şeker
70 gr.un
30 gr çekilmiş badem
1 çay kaşığı toz vanilya
Yumurta ve şekeri koyu krema kıvamına gelene kadar çırpıp un,vanilya ve toz bademi ekleyelim. İki karışımı spatula ile hafifçe karıştırarak çembere dökelim. 175 derecede 30 dakika pişirelim. Pandispanyanın ince bir katını kullanacağımız için kalanını streche sarıp buzlukta bekletebilirsiniz.
Kreması için;
240 ml krema
60 gr. şeker
3 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı toz vanilya
1 yemek kaşığı toz jelatin
1 yemek kaşığı toz jelatin
Kremayı ve vanilyayı ocakta kaynamaya bırakalım. Şeker, yumurta sarılarını karıştıralım ve kaynamak üzere olan kremaya ekleyerek karıştıralım. Bu arada jelatıni yarım bardak soğuk suda karıştırarak yumuşatalım. Mikrodalgada veya benmari olarak biraz ısıtıp sıcak sosa ilave ederek karıştırmaya devam edelim. Krema oda ısısına gelince çemberin içine yerleştirdiğimiz pandispanın üzerine ekleyerek dolapta soğutalım.
Üzeri için glazür yapabilir veya hazır tart jöle ve çilekle süsleyebiliriz.
7 yorum:
fundacım nefis görünüyor.ellerine sağlık canım
güzel bir hafta geçirmen dileğiyle sevgilerimi bırakıyorum
ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor...
Pasta nefis görünüyor, ellerinize sağlık.
Daha önce hiç jelatinli krema denemedim, hep merak ederim Mousse tariflerini..Verdiğiniz tarifte krema soğuyunca çembere dökün demişsiniz krema soğuyunca sertleşmiyor mu?
Birde malzemeleri çok az, bu tarifle kaç cmlik cember kullandınız?
Cok soru sordum değil mi?Kusura bakmayın.
Tekrar ellerinize saglık
sevgilerimle
Hayranı olduğum blogun sahibi ziyaretime gelmiş,yorum bırakmış olması beni çook mutlu etti))
Öncelikle pastanın gerçekten tadı da enfes. Mousse tarzı lezzetten hoşlanıyosanız harika.Kremayı pandispanyanın üzerine sıcakken dökmek mümkün olmadığı için oda ısısı kadar soğuması yeterli.(blogta da düzelteyim))daha fazla soğursa jelatınden dolayı donacaktır.Çemberin en küçüğüne 1 numara dersek 2 numara çember için verilmiş bir tariftir.
Bu arada sorularınız için tabiiki kusura bakmam. Mümkünse daha çok sorun))Siz halen Newyorktamı yaşıyorsunuz.
Sevgiler,
Funda
Zencefilcim oncelikle cevabın için çok teşekkürler..Ben yorum birakmasam da bloglari sık sık dolaşırım :) Gözüm üstünüzde...
Ben Orlandoda yaşıyorum, Newyorkta hiç bulunmadım. ;)
sevgilerimle
cok guzel gorunuyor, keske bu tur malzemeleri Turkiye'de de kolayca bulabilsek.. ellerine saglik...
sevgili selin bloguna cevap yazmaya çalıştım ama galiba kayıt olmadı. malzemelerin çoğunu eminönünden bulabiliyorum. sevgiler,
Yorum Gönder