Tek kişilik Cheesecake yemesi ve sunumu çok keyifli oluyor. Fırınlanmadan hazırlanan bir tarif olduğu için daha da hafif bir lezzet.
Bu tarifi 49. PDÇS Etkinliğine ev sahipliği yapan Mutfakta Sanat bloguna gönderiyorum.
Malzeme: 2 paket labne, 1 su bardağı şeker, 1 çay bardağı krema, 1 damla vanilya etstratı, 1 tatlı kaşığı toz jelatin
Taban : 1 paket burçak bisküvi, 2 yemek kaşığı tereyağ
Üst krema: Vişneli jöle, tane frambuaz
Labneleri şeker ile çırpıyoruz. Yarım çaybardağı suda erittiğimiz jelatini, krema ve vanilyayı ekliyoruz. Taban için ufaladığımız bisküvileri erittiğimiz tereyağında özleştirerek eziyoruz. Tek kişilik kek kalıplarına yerleştirdiğimiz kağıt muffin kalıplarına bisküvileri kaşıkla bastırarak döşeyip üzerine peynir kremamızı döküyoruz. Dolapta bir gün soğuttuktan sonra hazırladığımız jöleyi frambuazla süsleyerek servise hazır hale getiriyoruz.
4 yorum:
yine harika görünüyorlar ellerine sağlık fundacım çok iyi fikir valla ben bi tepsi yapıp kalanını kendim bitirmek zorunda kalıyorum bundan sonra bende böyle yaparım fikir için sağ ol.
şahane gözüküyor ellerine sağlık canım...
Ya bunlar ye beni diyor. Hatta aldım 1 tanesini akşam çayın yanına yemek için.
Katılım için teşekkürler tarifinizi aldım..
Yorum Gönder