1 Eylül 2009 Salı

Beyaz Çikolata Soslu Profiterol

Profiterol severmisiniz...Evet ise hiç beyaz çikolata ve frambuaz ile denedinizmi. Muhteşem bir lezet , denemeye değer. İşte tarifi;


Şu (choux) hamuru yapmayla uğraşmak istemiyorsanız benim gibi)) hazır pakette satılan profiterol toplarından veya dr. otkerin tarifini kullanarak hazırlayacağınız hamurun içini pastacı kreması ile dolduracağız. Pastacı kreması; 500 gr sütü ocağa koyuyoruz.Ayrı bir kapta 2 yumurta sarısını 150 gr şeker ile karıştırıp 60 gr nişasta (1 cay bardağından az) ve 60 gr un ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Çok katı olrsa biraz süt eklenebilir. Bu karışımı ocaktaki süte ekleyerek kaynayana kadar karıştırıyoruz. Krema pişince düz bir yepsiye döküp üzeri kurumaması için streç ile kaplıyoruz.
Hazırladığımız krema ile profiterol toplarını dolduruyoruz. Üzeri için beyaz çikolatalı ganaj hazırlıyoruz. Mikrodalga da ısıttığımız 250 ml kremaya 250 gr kırılmış beyaz çikolatayı ( kahve dünyasının çikolatasını öneririm) ekleyip karıştırıyoruz. Kare borcama koyduğumuz profiterol toplarının üzerine1 su bardağı frambuaz serpip ganajımızı döküyoruz. Servis sırasında üzerine beyaz çikolata rendelenip afiyetle yenir))

9 yorum:

Unknown dedi ki...

tadı da acayiptir mutlaka...ellerine sağlık.. herzamanki gibi döktürmüşsün...

Stil Direktoru dedi ki...

İlk defa bu tarifi gördüm valal helal becerebilirsem deneyeceğim canım sağol.

e.esma.albayrak dedi ki...

eminim çok güzel olmuştur beyaz çikolatayı çok severim birdahakine böylesini denmeyi düşünyrum
sevgiler..

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım ellerine sağlık nbeyaz çikolata kısmı tam benlik...

Unknown dedi ki...

ben bugün gündüzden denedim, nefisss..sinem,

merve ceren dedi ki...

sen yine ne yapmışsın, kilo almaya başladım((

menekşe dedi ki...

arkadaşım çok güzel olmuş eline sağlık..

semra dedi ki...

eline sağlık güzelim

Unknown dedi ki...

çokk güzel bir tarif, çok lezzetli olduğuda belli, ellerine sağlık fundacım..