11 Mart 2009 Çarşamba

Zencefilli Köfte

Zencefilli Köfte tarifini 2 yıl önce yapacaklarım listesine almıştım. Orjinal tarif MSA'ya ait olup ben tarifi kendime göre yorumladım. Misafirlerinize sunacağınız farklı bir başlangıç veya ana yemek olarak seçebilirsiniz. Keskin bir zencefil kokusu olurmu diye çekiniyordum ama ev halkından kimse köfteleri yerken zencefili hissetmediler dahi.
Bence denenmeye değer bir tarif oldu...

Malzemeler;
2 Adet Tavuk Göğsü
1 tatlı kaşığı toz zencefil
3 adet taze soğan
2 bardak ufalanmış bayat ekmek (orjinal tarifte 100gr un ekleniyor)
1-2 dal kişniş (ben eklemedim)
1 yemek kaşığı nişasta
1 çay kaşığı muskat rendesi (ben eklemedim)
1 yumurta (ben eklemedim)
tuz ve karabiber

Tavuk Göğüslerini ince ince kıyıp bir kenarda bekletiyoruz. Taze soğanları ince ince doğrayarak ve tavuklara ekledikten sonra iğer malzemeleride ekleyerek iyice yoğuruyoruz .Şekil verdiğimiz köfteleri sıvıyağda kızarttıktan sonra servise hazır hale geliyor. Bizede afiyetle yemek kalıyor. Orjinal tarifte acı sos ile servis edilmesi önerilmekte.


Hiç yorum yok: