11 Mart 2009 Çarşamba

Susamlı Pastane Halkası

Pastanelerde satılan susamlı gevrek halkalardan yaptık evde. İçindeki mahlepin kokusu mis gibi dağıldı evin içine. Çok lezzetli ve pratik tarifi denemek isteyenler için tarifini aşağıda paylaşıyorum...

 

 
Malzemeler;

450 gr Un

1 yumurta

1 bardak sıvı yağ

1 paket kabartma tozu

1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı mahlep

3 yemek kaşığı şeker

1 yemek kaşığı tuz

1 yemek kaşığı sirke

1 yumurta beyazı ve susam üzeri için


Hazırlanışı;
Yumurta, şeker ve yağı birlikte çırptıktan sonra diğer malzemeleri ekleyerek yoğuralım. Çok sert bir hamur olmayacak. Hamurdan ufak parçalar alarak şekil verelim. Önce yumurta beyazına ardından susama batırarak yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizellim.175 derecede 35-40 fırında pişirelim.

Hiç yorum yok: