Yapması gayet zor ve meşakkatli. (en azından bana göre) İzmir Karaburundan gelen minik enginarlarla bir keresinde denemeye kalktım, sonra poşeti olduğu gibi sevgili arkadaşım Hale 'ye götürdüm. O yaptı beraber yedik.
Bugün Hale beni arayıpta Enginar Dolması yaptığını söyleyince soluğu onun evinde aldım. Hem Pastacı Burcu'dan aldığı pastacılık eğitimi hakkında konuştuk hemde enginarlarımızı yedik.
İzmirlilerin dahi çok bilmediği enginar dolması yapraklarını dikkatlice aça aça iç taç yaprakları iyice temizleniyor. Dış yapraklarda kart kısımlar kesilerek ayıklanıyor. Yaprakları ile piştiği için bol bol yıkandıktan sonra dereotlu içi pilav ile içi dolduruluyor ve yapraklar açılmasın diye iple bağlanarak pişiriliyor. Yılın bu mevsiminde küçük körpe enginarlarla sonuç çok daha başarılı oluyor.
Yeme faslına geldiğimizde o tam bir seramoni. Yaprakları tek tek ısırılarak çanak kısmına geliniyor.En güzel kısım en sona kalıyor...Eline sağlık arkadaşım, döktürmüşün her zamanki gibi.
1 yorum:
Enginarı çok severim ama bu tarifi hiç duymamıştım. Çok güzel anlatmışınız. Olsada yesek,
Sevgi
Yorum Gönder