6 Şubat 2009 Cuma

Kabak Şekerlemesi Reçeli

Geçen yaz gittiğimiz kısa Bozcaada seyehatinde kaldığımız şirin Bağbadem Otel ve otelin dünya tatlısı sahibi Birgütay Hanım bizi güleryüzü ve kusursuz hizmeti ile çok güzel ağırlamıştı. Lavanta çiçekleri badem ağaçları ve üzüm bağlarının arasında kurulu otelimiz cennetten bir köşeydi sanki.Bağbadem Otelin sabah kahvaltıları da dillere destan. Birgütay Hanımın yaptığı reçellerin tadını unutmamız mümkün değil. Özellikle Antakya yöresinde çok yapılan Kabak Şekerlemesi tarifini de kendisinden rica ile almıştım. Denemek isteyenlere işte tarifi..
Tarif:
1 kg. bal kabağı
1 kg. şeker
1 çay kaşığı limon tuzu
ve bekletmek için kireç kaymağı
Hazırlanışı:
Balkabaklarını ince ince dilimleyip kireç kaymağında(tarini daha önce vermiştim) bir gece bekleteceğiz. Daha bol suda 4-5 kere yıkanan balkabaklarını 1 kg. şeker ile ocakta kaynatmaya başlıyoruz. Kabaklar iyice saydamlaştığında 1 çay kaşıyı limon tuzunu ekleyerek 5 dakika sonra altını kapatıyoruz.

5 yorum:

semra dedi ki...

Kabak pişince yumuşak bir yapıda olduğu halde bazen dışarda yediğimiz kabak tatlıları sert sert oluyor.Biz bu lezzeti çok seviyoruz. Sizin tarifiniz de öylemi oluyor.

Unknown dedi ki...

Evet, bunun nedeni kireç kaymağında beklemesi.Tatlıya ayrı bir lezzet katıyor.

Adsız dedi ki...

elinize sağlık,

Adsız dedi ki...

yedim, yedim yine olsa yerim harikalardı..

merve ceren dedi ki...

biz bu tarifi denedik. harika oldu. tatlı niyetine yiyoruz. tarifi paylaştığın için ayrıca teşekkürler..