Enfes bir Cheesecake tarifi ile merhaba,
Daha önce de yaptığım belki de tarifini paylaştığım bu leziz cheesecake in diğerlerinden farkı tabanını da bizim yapıyor oluşumuz. Tabandan gelen mis gibi tereyağ ve çikolata karışımının kokusunu çok sevdim. Yapmak için hazırsak gelelim tarife..
Taban:
150 gr. oda ısısın da tereyağ
1/2 su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı un
1 yumurta
1/2 su bardağı kırık fındık
1/2 çay bardağı damla çikolata
Tereyağ ve şekeri yoğurun. Yumurtayı ekleyip diğer malzemeleri katın. İnce bir hamur açın.
Çemberinizi yağlı kağıt ile kaplayın. Hamuru çemberin tabanına uygun ince olarak açın ve yanlardan yükseltin. 175 derece de 10 dakika ön pişirme yapın
İç Kreması:
600 gr. Labne peynir (suyunu süzün)
4 yumurta (oda ısısın da)
2 silme yemek kaşığı un
1 silme yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 Peynir-1 yumurta ve biraz şekeri birlikte çır. Malzeme bitene kadar devam et
un-nişasta ve vanilyayı ekle
Hazırlanan kremayı çırpma telinde tezgaha vurarak içindeki baloncukları patlat ki chhesecake pişerken çatlamasın
Kremayı çembere dök. Bu aşama da içine birkaç tane oreo kırabilirsiniz.
40 dakika 130 derecede ısıtılmış fırında pişir. Pişince fırının için de kapağı kapalı 3 saat bırakın.
1 gece buzdolabın da dinlensin
Üst Süsleme:
100 gr çikolata ve 100 ml krema ile çikolatalı ganaj hazırlayın. Cheesecake in üzerine n-bu sosu dökün. Üzerine oreo kırın. Çatalın ucu ile eritilmiş beyaz çikolata ile süsleyin. Afiyet olsun:))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder