3 Eylül 2013 Salı

Lorlu Kurabiye

Çok özlemişim çookk..Çokta ara vermişim. Dile kolay 10 hafta ayrı kaldım İstanbul'dan. Bol bol yedik içtik gezdik gördük. Yazın yazamadığım notlarımla artık başınızı şişireceği gibi görünüyor:)
Blogumun takipçileri arasında Ege'li kaç dost var bilemem ama Ege'li olmak ayrıcalıklı gibi geliyor bana. Havası ayrı güzel suyu ayrı güzel. Bodrum da kaldığımız zaman boyunca yumurtamız Nejlacığımın tavuklarından, sütümüz Osman efendinin ineklerinden domat,salatalık patlıcanlar milas köy pazarından geldi. Balıkları sabah denizden dönen balıkçı teknelerinden aldık. Saymakla bitmez..Hal böyle olunca herşeyi en taze haliyle ve keyifle yiyince geri dönmek istemiyorsun tabii...
Bu yaz en keyif alarak yediğim kurabiyelerin arasında Lorlu kurabiye var. Ağızda tat bırakan, yedikçi yiyesi gelen, dışı sert içi yumuşacık bir kurabiye. Bugüne kadar tuzlusunu yapıyordum ama aramızda kalsın tatlısını daha çok sevdim:)


MALZEMELER: 
2 su bardağı un 
250 gr. kahvaltılık lor 
1yumurta
1 su bardağı toz şeker 
1/4 paket tereyağı (65 gr.) 
1 paket kabartma tozu 

YAPILIŞI: 
1- Bir tencereye lor, yumurta, toz şeker, margarin, kabartma tozu konup karıştırılır. 
2- Elenmiş 2 bardak un ilavesiyle yumuşak bir hamur yapılır. 
3- Küçük parçalara ayrılıp avuç içinde yuvarlanır ve yağlanmış tepsiye dizilir. 
4- Tepsiye dizmeden arzu ederseniz şekere banabilirsiniz. Bir kısmını çocular sevdiği için damla çikolata ile süsledim.

5- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında rengi pembeleşene kadar pişirilir. 

3 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Tadını merak ettiğim kurabiyelerin arasında ellerine sağlık canım :)

ihlamurcum dedi ki...

Lor kurabiyesi biz de çok sevilir, hatta ben tamamını çikolata taneli deneyeyim.Elinize sağlık.

Lezzet Senfonisi dedi ki...

Çok haklısınız Egeli olmak kesinlikle ayrıcalık :)) bu konuda mütevazi olamayacağız. Lor kurabiyeside çok sık yapılır bizde, ellerinize sağlık enfes görünüyor.
Sevgilerimle, keyifli günler...