11 Nisan 2013 Perşembe

Anane Kurabiyesi

Hayırlı Cumalar Sevgili Arkadaşlarım. 

Geçen gün bloglar arasında kaybolurken Uğur Böceği adlı arkadaşımda gördüm bu tarifi. O kadar mutlu oldum ki anlatamam. Çocukluğumun vazgeçilmez lezzetidir. Yazlık komşumuz Ümmühan teyze ve Akgül teyze yaparlardı. Denizden eve dönüşte beş çayının yanın da önce muhteşem kokusu sonra çekici görüntüsü ve en önemlisi de lezzeti. Ahh ne keyifti :))



Tarif her zamanki gibi gayet pratik. 1 saat içinde hamuru hazırla pişir servise hazır kendileri.
2 yumurta-1 su bardağı şeker-1 su bardağı yoğurt-1/2 su bardağı sıvı yağ- 4 su bardağı un (hamur kulak memesi kıvamında olmalı, gerekirse biraz daha un eklersiniz) 1 paket kabartma tozu-1/2 paket karbonat ve vanilya


Yumurta ve şekeri çırpın. Unu , vanilyayı eklerken yoğurdu ve sıvı yağı ekleyin. En son kabartma tozu ve karbonatı ekleyerek hamura şekil verin. Şekere buladıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
170 derecede pembeleşene kadar yaklaşık 25-30 derece fırınlayın.


6 yorum:

MAZES dedi ki...

hele böyle güzel çatlamış kurabiyelere bayılırım,ellerine sağılık.

Pumpulininmutfagi dedi ki...

Benim annemde yapar bu kurabiyeden değişik de bir ismi var:)
Ellerinize sağlık
Sevgiler:)

ayşe ÖZCAN dedi ki...

eline sağlık annemin kurabiyelerini hatırlattı bana

nilay dedi ki...

Bizde de pek bir yapılır.
Ellerine sağlık
İyi hafta sonları

özgür dinç dedi ki...

Ben de çok severdim,kızım da bayılıyor bu kurabiyeye ama benim tarif biraz farklı, bunu da denemek isterim.
Ellerine sağlık...

Fatma Damyan dedi ki...

ellerine sağlık çok güzeller :))
içinde margarin olmayışı harika:))
sevgiler...