24 Eylül 2012 Pazartesi

Mürdüm Erikli&Bademli Kek

Güzel bir haftaya güzel güneşli, sıcacık bir günle merhaba demekte ayrı bir keyif. Koşuşturmalı bir günün ardından eve geldiğimde tek istediğim çay içmekti. Çay hazır olana kadar mürdüm eriği ile yaptığım kek 35 dakika içinde hazırlanıp pişmişti bile.Yorgunluğun üzerine yediğimden midir nedir bilmem ama çok lezzetli  oldu bu mürdüm erikli..


2.5 su bardağı un,1 su bardağı şeker,3 yumurta,1 çay bardağı sıvı yağ-1 çay bardağı süt,kabartma tozu-vanilya ve üzerini süslemek için göz kararı file badem ile dilimlenmiş mürdüm eriği gerekli olan malzemeler


Erik ve badem hariç tüm malzemeler karıştıktan sonra hamuru yağlanmış kalıba döküp erikleri diziyoruz. En son file bademi serperek 25 dakika kadar 175 derece fırında pişiriyoruz. Demlenmiş çay servis önerisidir:))
Deneyeceklere şimdiden afiyet bal şeker olsun:))

7 yorum:

Şehnaz dedi ki...

tart kıvamındaki keki çok severim..helede meyveli..ama eminim erik çok hoş bir tat vermiştim..bende denemek isterim..erikli hiç denemedim..ellerine sağlık fundacım..

LeylaK dedi ki...

badem ve erik...eminim çook yakışmıştır :)

Adsız dedi ki...

Off harika görünüyor Zencefilcim, eline sağlık.

Unknown dedi ki...

@Şehnaz;Keki muhakkak mürdüm erikli denemelisin. Şahane oluyor:))
@Leyla; Yanına da senden bir kahve:))

Igne oyam dedi ki...

ellerinize sağlık cok nefis görünüyor banada beklerim sevgiler

anne eli gibi dedi ki...

bu aralar mürdüm eriğine fena taktım bende,herşeye yakışıyor,ellerine sağlık nefis görünüyor...

Unknown dedi ki...

@iğne oyalarım hobilerim, ziyaretin için teşekkür ederim. Blogunu gezdim ne güzel şeyler var..
@anne eli gibi; sen de bendensin desene. Bugünde cheescake te kullanmayı planlıyorum mürdümü