26 Nisan 2012 Perşembe

Tarçınlı Kurabiye - Çiçekli Limonaya

Yok yok yanlış yazmadım. Çiçekli Limonata bu yaz favori içeceğim olacak gibi. Dalından koparmaya kıyamadığım sarı minik çiçekleri bahçeden toplayıp bolca yıkayıp buz kalıpların da dondurdum. Biraz da buz ekleyip çilek dilimleri ile kime ikam etsem herkes çok beğenerek yudumladı. 

Gelelim Tarçınlı Kurabiyeye. Arkadaşım Deniz'den öğrendim bu enfes kurabiyeyi. Ağızda iz bırakan aroması ve pratik yapımı ile vazgeçmek istemeyeceğim bu kurabişleri denemek isteyenler için işte tarifi:
1 Paket Tereyağ,1 çay bard. sıvı yağ, 1 su bard. mısır nişastası, 1 su bardağı pudra şekeri, 1/2 su bardağı çekilmiş ceviz, 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 paket kabartma tozu ve göz kararı un,1 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı:
-Tereyağı ve şekeri birlikte çırpın ve diğer malzemeleri ekleyin
-Yumuşacık bir hamur olacak
- Fındık büyüklüğünde hamur parçaları tepsiye dizilerek parmakla haffiçe bastırın
- Soğuk fırında 170 derecede yaklaşık 20-25 dakika fırınlayın
- Fırından çıkınca ılık haliyle tarçınlı pudraşekerli karışım sürülerek servis edebilirsiniz.

Zencefil Dip Not: Ben tarifi yarım ölçü olarak yaptığımda 40-45 adet kurabiye oldu.

5 yorum:

BİRİNCİSİN dedi ki...

Oldukça bereketli sayı:)Tarçını çok severim kurabiyede ,kekte..Ellerine sağlık:)

zencefil dedi ki...

Bende :))

mehtap dedi ki...

Limonata çok güzel bir fikirle çiçeklenmiş..Elinize sağlık..

zencefil dedi ki...

Mehtapçım çiçekler renk kattı:)

Blogs dedi ki...

Merhabalar,

Blog'unuz tariflerinizin kalitesinden dolayi ilgimizi çekti.



Indeksleyebilmemiz için tarifinizi Ptitchef.com'a kaydetmenizden
memnuniyet duyacagiz.

Ptitchef Web'in en iyi Mutfak sitelerini bir araya getiren bir
rehberdir. Yüzlerce Blog şimdiden kaydedilmiştir ve sitelerinin
tanitimini PtitChef üzerinden gerçekleştirmektedir.

Ptitchef'e kaydolmak için
http://tr.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form veya
http://tr.petitchef.com sayfasini ziyaret edin ve üst kisimda yer alan
"Site blog'u ekleyin" üzerine tiklayniz.

Saygilarimla

Vincent
Petitchef.com