14 Nisan 2012 Cumartesi

Muzlu-İrmikl Tatlılı Pasta

Hem kolay hem zahmetsiz üstelik çok lezzetli bir tatlı yemek sunmak paylaşmak istiyorsanız buyrunuz İrmikli Pastaya. Klasik irmik tatlısını yap, rulo katları diz, muzla birlikte kaba dök. Çilekle daha da güzel ama muzları değerlendirmek için bir fırsat çıktı bana. Bir dilimi aldım şimdilik izin istiyorum yağmuru izleyerek çay keyfi yapmak için:)

5 yorum:

u.aydin dedi ki...

iyi fikir hayatim,ellerine saglik,sevgilerle.

Tümay Öztürk dedi ki...

hem pratikmiş hem de lezzetli olduğu belli. Ellerine sağlık:)

zencefil dedi ki...

Sevgili Aydın şimdiden afiyet olsun:)
Sevgili Tümay teşekkür ederim

sevimm dedi ki...

çok güzel görünüyor fakat nasıl bir kaba döktüğünüzü anlayamadım.Rulo katlar bu şekilde kalması için ne yapılıyor anlatabilirmisiniz? Bir de çilekleri sıcak irmik tatlısının içinemi doğruyosunuz yoksa tatlıyı döküp üstünemi çok soru sordum biliyorum ama yapmak istiyorum çok güzel görünüyor ellerinize sağlık:)

zencefil dedi ki...

Kelepçeli kalıpta biraz irmik tatlısından döküp sonra rulo katları sıraladım. Soğuyuncada kelepçeyi rahatlıkla çıkardım. Çilekleri üzerine süsleyebilirsin. Arzu edersen çilekli muhallebi ve çilekli rulokatı denemeni de tavsiye ederim:)