27 Kasım 2011 Pazar

Martha Stewart' tan Damla Çikolatalı Kıtır Kurabiye

Herkese iyi pazarlar.
Pazar günü olduğu halde inadına 8.00 de uyanınca gün benim için çok dolu geçti. Hazır ev halkı uyurken akşam üzeri kahvemizin yanın da güzel gideceğini düşündüğüm kurabiyeleri yapmak için geçtim mutfağa.
Martha Stewart'ın Cookie's kitabında gözüme kestirdiğim daha önce de deneyip resimlemeyi unuttuğum ''Chocolate Chip Cookies'' tarifini uygulamaya başladım.
Yoğun bir çikolata tadı olan bu kıtır kurabiye Amerikan kültüründen mutfağımıza girmiş bir lezzet. Hatta yabancı zincir kahve satılan yerlerde paketli olarak ta satılır. Kahvenin yanına çok yakışır. Özellikle çocuklar ve gençler çok rağbet ediyorlar bu lezzete. Kakao eklenmemiş versiyonu da var. Bunun için kakao eklemeyip o kadar daha un ilave ediliyor.
Ben oğluma süpriz olsun diye bir kaç tanesine bonibon ekedim. Denemek isteyenlere şiddetle tavsiye ederim bu pratik tarifi.
















Malzemeler;
125 gr. tereyağ(oda ısısında)
60 gr toz şeker ( 4 yemek kaşığı)
60 gr esmer şeker (yoksa toz şeker ekleyin, ben öyle yaptım)
1 yumurta
125 gr un
15 gr. kakao (2 yemek kaşığı)
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
60 gr kırık ceviz
125 gr damla çikolata
1 damla vanilya ekstratı




Hazırlanışı;
Tereyağ ve şekeri çıpın
Yumurtayı ilave edin
Diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın
Kestane büyüklüğünde bezeleri yayılacakları için aralıklı pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizin.
170 derece de 10-12 dakika pişirin
 

7 yorum:

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Çok güzel kahve yanına gerçekten harika olur ellerine sağlık sevgiler...

LeylaK dedi ki...

ahh şu Marthaya hayranım, nasıl şeyler yapıyor... ellerine sağlık

Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...

birincisin dedi ki...

değişik bir tarif ..kahve sever biri olarak bu tarifi hemen not alıyorum. en kısa zamanda yapmak istiyorum..ellerine sağlık..sevgiler:)

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Fundacığım,
Son günlerde ne çok tarif eklemişsin. Hepsi birbirinden güzel ama ben şu otlu ayrana fit olayım. Zira diğerleri bu günlerde bana kocamanından yasaklı.

Ellerine sağlık canım.
Çok sevgiler,

özlem dedi ki...

Gelibolu17'nin hazırladığı "Çay,Kahve Bahane" etkinliğine 30 KASIM-14 ARALIK tarihleri arasında http://yesilmutfaktantarifler.blogspot.com/ yani ben ev sahibeliği yapacağım... Bildiğiniz gibi çay kahve bahanedir çoğu zaman,dostlarla,arkadaşlarla,dertleşmek,görüşmek için.bir çoğumuz sevdiğimiz bir arkadaşımıza ziyarete giderken "hadi çayı koy" geliyorum diye gideriz,yada müsaitsen "sabah kahvesine geleceğim" deriz... Çünkü o sohbet muhabbet kuru kuruya olmaz,tamam tatlı dil güler yüzde gereklidir,hatta suratı sirke satan bir ev sahibi size bal baklavada ikram etse orda çok kalmak istemezsiniz öyle değilmi,ordan ayrılmak için sabırsızlanırsınız.... “Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse misafirine ikram etsin. Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse akrabasına iyilik etsin. Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse ya faydalı söz söylesin veya sussun!” Muhammed Mustafa (s.a.v) Ve yukarıdaki güzel hadis-i şerifi sizlerle paylaşıp,evlerinize gelen misafirlerinize,eşinize,çocuklarınıza,yada bu dünya hanesinde en güzel misafir benim deyipte kendiniz için hazırlamış olduğunuz birbirinden güzel tariflerinizi,ikramlarınızı sayfalarınızdan almaya geleceğiz :) Tariflerinize "çay,kahve bahane" etkinliği için yeşil mutfak (Özlem) a gönderiyorum yazıp bana haber verirseniz,büyük bir zevkle gelip tariflerinizi alıp http://yesilmutfaktantarifler.blogspot.com/ adresimde yayınlayacağım Son olarak arkadaşlar,her zamanki gibi etkinliğimize herkes davetlidir,(lütfen davetiye götüremediğimiz arkadaşlarımız kırılmasınlar)

pasta köşesi dedi ki...

Fotoğraftan lezzeti tahmin edebiliyorum o kadar yani:))) ellerine sağlıkkk

Ahu Türkyaşar dedi ki...

Gerçekten çok şirin görünüyor. Ellerinize sağlık :)