26 Kasım 2011 Cumartesi

Akşam Menüsü; Çöp Şiş & Izgara Soğan

Akşam için hazırladığım menüyü pratik olsun diye seçtim ama pek öyle olmadı.
Sabahtan, dana kuşbaşı etleri hazırladığım sosta marine ettim. Akşama kadar dolapta
dinlendirip, dizdiğim çöp şişleri döküm tavada kızarttım. Bu arada diğer tavada soğanları ve biberi ızgarada hazırladım. Biraz fazla bırakmışım ızgarada soğanları son anda kurtardım. Çöp şişler için bu kadar çaba sarf ettiğim halde, hafif yanık hali ile soğan gecenin yıldızıydı...
Eti marine ettiğim sosun tarifi; 1 su bardağı süt,1 çay bardağı sıvı yağ,1 yemek kaşığı deniz tuzu,1 yemek kaşığı biber salçası. Eti bu sosta en az 4-5 saat dinlendirmek gerekiyor.

5 yorum:

TATESAL dedi ki...

canım süper bir menü soğanın duruşu bile çok güzel,kimbilir nasıl lezzetlidir,hele etleri sosda bekletmen lezzetine lezzet katmıştır,afiyet olsun!!!

Şehnaz dedi ki...

OFFF ENFES,ÇOK LEZETLİ OLUYOR DEĞİLMİ,HEP DUYDUM AMA HİÇ DENEMEDİM..ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM..

birincisin dedi ki...

haklısın hiç de pratik bir yemek değil.. tabakta ne güzel bir görüntü var...soğan bence böyle daha lezzetli..afiyetle yiyince uğraşmanın yorgunluğu kalmamıştır:)bende eti marine ederim fakat süt kullanmıyordum denerim...birde tuz sertleştirmez mi..ben bu nedenle daima pişmeye yakın atarım...sevgiler:)

Unknown dedi ki...

Tülincim gerçekten sosta bekleyince et farklı bir lezzette oluyor.
Şehnazcım en yakın zaman da denemeni tavsiye ederim:)
Sevgili Birincisin haklısın, özellikle bakliyatlı yemeklere tuzu en son eklerim. Ama tüm tariflerde sosa tuz koyun yazıyordu.

Adsız dedi ki...

Vichy anti cellulite ReviewVichy anti cellulite ReviewOne of the of rubbing, kneading and twist the cellulite unnatural areas all
over the consistency.

Check out my homepage anti cellulite shorts