28 Eylül 2011 Çarşamba

Ev Yapımı Donut

Okul sonrası iştahsız çocuğunuzun kalbini feth etmek, eve gelen arkadaşlarından iltifat almak, son kalan parçayı kapmak için gösterdikleri yarışı izlemek isterseniz bu DONUT tarifini denemelisiniz.

Yıllar önce MSA'dan aldığım bir eğitimde tarifi denemiştim. O zamandan beri de hiç yapmamıştım. Çok pratik, çok lezzetli bir o kadarda kalorili (1 tanesi 330 kalori) tarif denemek isteyenler için işte burada:)

100gr oda ısında tuzsuz tereyağ-yarım yaş maya-2 çorba kaşığı şeker-1 çay kaşığı tuz-1 yumurta-1.5 su bardağı süt- göz kararı un ( yumuşak bir hamur olacak)


Kuru malzemeleri birleştirerek ortasını havuz gibi açın. Mayayı süt ile yumuşatıp havuzun ortasına dökün. Üzerine un serpip 5 dakika beklenecek. Hamuru yoğurmaya başlarken kalan malzemeleri de ekleyip mayalanması için sıcak bir köşede bekletelim. (Hızlı mayalanması için 30 dereceye getirdiğim fırında 20 dakika bekemesi yeterli oldu) Mayalanan hamurdan aldığımız parçaları yuvarlıyarak unlu tepside tekrar mayalanmasını bekleyeceğiz. Bu arada hamurun ortasında bir delik açmız lazım. Ben sıkma poşetine takılan duy ile yaptım size de tavsiye ederim.

Kızartma tenceresine koyduğum ayçiçek yağı ile kızarttım. Burada minik bir hatam oldu. hamurları altın rengine gelene kadar kızartmışım. Haliyle dışı sert oldu. Bir dahaki sefere kızartma işlemini daha kısa tutacağım. Hamurları soğuması için kağıt havlu üzerine alalım.



1 paket beyaz çikolatayı benmari ile eriterek gözkararı eklediğim krema ile hazırladığım ganaj ile dışını süsledim. Tabi ki renkli şekerleri unutmamak lazım:)

7 yorum:

Unknown dedi ki...

çok hoş duruyor ellerine sağlık:)

sibelyalcincom dedi ki...

Bende bu kızartma işlemini bir türlü tutturamiyorum kızartma işlemini kısa tutunca içi piymiyır biraz fazla pişince dışı kıtır oluyor en güzeli donat kalıbı alıp fırında pişirmek galiba:))))ellerinize sağlık

Unknown dedi ki...

Fırında yapılanı hiç yemediğim için bilemdim. Ama daha hafif olacağı kesin,

Unknown dedi ki...

Teşekkürler Cafe Portakal,

Elif'in defterinden dedi ki...

Gayet eğlenceli olmuş, lezzetli olduğundan hiç şüphem yok. Ellerinize sağlık.

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Merhaba Fundacığım,

Yemeyen,iştahsız bir çocuk sahibi olmanın ne demek olduğunu yeğenimde görmüştüm. Şimdi de yemekleri önünden kaçırıyoruz. Hiç üzme kendini. Zaten arka arkaya böylesine güzel lezzetlerden sonra iştahı da yerine gelecektir canım.
Ellerine sağlık, çok nefis görünüyorlar.
Çok sevgiler,

Unknown dedi ki...

Işılcım pozitif enerjinle sabahımı şenlendirdin. Teşekkür ederim:)