29 Nisan 2010 Perşembe

Acıbadem Kurabiyesi

Benim ev halkına en çok yaptığım kurabiyelerin başındadır Acıbadem. Sevgili Zuhal Acıbadem tarifi arıyorum demese ben bloga eklemeyi yine unutacaktım. Bir tarif bu kadar mı pratik ve lezzetli olur. Şimdiye kadar deneyip lezzetine bayılmayan olmadı)) Malzemeler; 3 yumurta beyazı, 1 su bardağı pudra şekeri, 2 su bardağı badem unu (file badem veya pirinç badem alıp evde kahve değirmeninde toz hale getire bilirsiniz) ve 1 yemek kaşığı pirinçunu.

Tamamını mikserde karıştırıp muffin kalıplarında 160 derecede üzeri pembeleşene kadar (15-20 dakika kadar) fırında tutuyoruz. Hazırlamak ve yemek 30 dakika sürmüyor bile. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

12 yorum:

GÜL dedi ki...

harikasın bende acıbadem kurabiyesi tarifi diye yana yakına arıyodum çok severim teşekkürler canım eline sağlık hemen yapıcam
acı badem tozu demeşsin nerden bulucak onu???

Unknown dedi ki...

en yakın zamanda deneyeceğim acıbadem kurabiyesine bayılırım teşekkürler

Şehnaz dedi ki...

fundacım sen bir tanesin...canım inşallah birkaç gün içerisinde deneyeceğim.....çook teşekkürler..yalmız bir soru..aclbadem tozu marketlerde satılıyormu ......ellerine sağlık birtanem......

Unknown dedi ki...

Gül senin yazını okuyunca badem yerine acıbadem yazdığımı gördüm(( ve düzelttim. Ben Eminönüne gidince file badem alıp evde kahve değirmeninde çekip bademi toz hale getiriyorum.
Şehnazcım bence bademin toz halini veya buna badem unu diyelim bulursan da alma bence. Kim bilir içine neler ekleniyordur. Ben file badem alıp kendim kahve değirmeninde çekmeyi tercih ediyorum. File badem marketlerin kuruyemiş bölümlerinde dahi var.Sevgiler canım.
Arenan family blog şimdiden afiyet olsun( ismi yanlış yazmadım dimi))

Pembe Tatlar dedi ki...

Fundacığım ellerine sağlık canım...

BEnde çok severim...

Unknown dedi ki...

Ne kadar pratik ve aranan bir lezzet... Sagol canim benim... Ellerine saglik... Bu tarif eminim ki bizde de favori olacak, cünkü badem unu ve yumurta aki ile yaptigim her sey aninda tüketiliyor esim tarafindan, ilk firsatta bunu da deneyecegim ve o gün eminim ki "CIN-CIN" diye kulaklarin cinlayacak.... Sevgilerimle, yiyen herkeslere afiyetler olsun...

lolipu dedi ki...

bayılırım acıbademe:)))) yaşasın hafta sonu hemen denemem gerek:)) bakalım bezeyi beceremedim, bunu becerebilecek miyim:)))

Zeynep Caglar dedi ki...

yaaaaa süper azım sulandı, bu yapılırmı??? ellerine sağlık tarif güzel fakat senin elinden hazırlanmışını yemek apayrı...
sevgiler

ümmühan dedi ki...

Ellerine sağlık hiç denemediğim bir lezzet

Unknown dedi ki...

Aslıcım teşekkür ederim.
Filizcim kulaklarımın çınlamasını bekliyorum dört gözle))
Lolipu hemde çok güzel yapacaksın..
Ebrucum teşekkür ederim, en yakın zamanda yeriz beraber..
Ümmühan hem sen hemde Selim çok seveceksiniz..

lolipu dedi ki...

valla yaptım, çok da güzel oldu:) teşekkürler bu nefis tat için sana. Yaptığımı bloğumda da yayınladım. Tabii kaynak göstererek. Umarım bir sakıncası yoktur:)

Nilgün Komar dedi ki...

lolipumm seni takip ettim geldim tarifi aldım gidiyorum.. sanıyorum uzun bir zama sonra yapabilirim ama genede elde bulunsun :))