17 Mart 2010 Çarşamba

Dersimiz Atatürk...

Başrollerini Halit Ergenç, Çetin Tekindor ve Batuhan Karacakaya'nın paylaştığı “Şu Çılgın Türkler” kitabının yazarı Turgut Özakman'ın senaryosunu yazdığı “Dersimiz Atatürk” filminin bugün okulumuzda gala gösterimi vardı.
Gözyaşları içinde izledim, izledik. Filmin sonunda Sayın Turgut Özakman yaptığı konuşmada '' 80 yaşındayım hiç bir gösterimde bu heyecanı yaşamadım'' dediğinde tüm salon saygıyla ayakta gözyaşları ile alkışladık kendisini...Emeği geçen herkesin eline sağlık, çocuklarımızın görmesi gereken kaçırılmaması gereken bir film...Konusu : İlkokul 5. sınıfta okuyan bir grup çocuğun, Atatürk’ü daha iyi anlamaları için verilen ödevle başlar. Bu ödev onlar için Atamızın yaşamına ve Ülkemizin Kurtuluş öyküsüne yapılacak uzun ve öğretici bir yolculuk olacaktır. Bu yolculukta onlara önderlik edecek olan çocuklardan birinin ödüllü tarihçi “Dede”sidir. Ama bu “Dede” diğer tarihçilere hiç benzememektedir. O, tarihi sıkıcı bir geçmiş olarak anlatmaktan çok uzaktır sanki fantastik bir dünyanın tarihçisidir. Çocuklara Mustafa Kemal’in çocukluğunu, okul hayatını, askerlik kariyerini anlatır. Onları Kurtuluş Savaşı’nın en önemli cephelerine götürür, dünyada eşi görülmemiş bir direniş gösteren Türk halkının eşsiz kahramanlarıyla tanıştırır. Cumhuriyetin kuruluşuyla yoktan var edilen ülkenin emeklerini ve Ata’nın hayran olunası insani özelliklerini bazen canlandırmalar, bazen de tarihten gelen fotoğraf ve videolarla öğretir.

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Insallah buralara da cabucak gelir bu film... Benim oglum burada dogdu ama ona ögrettiklerimizden tam bir ATATÜRK hayrani... Bu filmi mutlaka ona seyrettirmeliyim... Ayrica biraktigin yorumuna da cok tesekkür ediyorum... Sevgilerimle arkadasim...

orece dedi ki...

canım bu hafta yapıcaktım ama çocuklar hafta başından beri çok hasta ctesiye haftaya aypıcam kendi aramızda olucak 10-15 kişi olur herhalde sen bana nekadar yapmak gerekir nekadar fiyatı olur söylersen sevinirim.

Unknown dedi ki...

Bizde gittik bu hafta sonu. Anlattığın kadar varmış. Çok beğenerek izledik.