7 Ocak 2010 Perşembe

Tencerede Tandır & Mantar Yatağında Köfte

Pazartesi günü Lavantin'in blogunda resmini ve tarifi görünce dayanamayıp ertesi akşama hazırladım tandırı. Eti tencereye koyup kısık ateşte 4 saat kadar pişiriyorsunuz. Yanmaması için sık kontrol etmek, gerekiyorsa su ilave etmek yeterli.

Resimde etler kurumuş gibi görünsede lokum gibi ağızda dağılıyordu))
Tarifin orjinali için; http://lavantin.wordpress.com/2010/01/03/tencerede-tandir-kebabi-nesri n-teyzeden/#comments

Mantar Yatağında Köfte..
Enfes bir lezzet. Bugün bloglar arasında kaybolmuşken bir blogta gördüm bu tarifi. Linkini eklemek için sonra arasamda tarifi gördüğüm blogu bulamadım. ((

Hazırlayıp yemeğe hazır hale getirmek 45 dakika dahi değil. Mantarı temizle,, üzerine minik köfteler koy. Üzerlerine kaşar ilave et, 20-25 dakika pişir, sonrada afiyetle ye...

7 yorum:

durutarifler dedi ki...

Mantarlı köfteyi ilk defa görüyorum. Çok ama çok merak ettim. Eminim çok güzel olmuştur.
Ellerinize sağlık.

Unknown dedi ki...

Nilaycım işin aslı bende dün ilk kez gördüm. mantarı çok sevdiğim için hiç düşünmeden denedim. Cidden çok lezzetli. Özellikle bir misafirin gelecekse çok hoş bir sunum oluyor.

Stil Direktoru dedi ki...

Oh döktür bebek afiyet şeker olsun bende görürsem yollarım sana

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Funda'cığım,
Ellerine sağlık, her iki yemeğinde çok leziz olmuştur, eminim.
Mantarı ben de çok severim, tavuğa, ete çok yakışır.

Makaronların dolgusunu sormuşsun sayfamda. O kadar çok makaron yaptım ve yapıyorum ki kurabiyelerin ölçümleri o kadar hassaslık gerektirdiği halde, ara dolgularını artık hiç ölçmeden tamamen göz ve damak zevkime göre yapıyorum.
Makaron yeterince tatlı olduğu için
kremasında şekeri minimum da tutuyorum.
Basitçe bir tarif vermem gerekirse;
50 gr. krema ve iki tepeleme çorba kaşığı pudra şekeri ve 1 çorba kaşığı oda ısısındaki tereyağını 3-4 dakika kadar mikserle çırpıyor, sertleştikten sonra da içine yine göz kararı fıstık veya badem unu ekliyorum.
Bazen evde varsa pudra şekeri yerine beyaz çikolata ile kremayı ganaj gibi hazırlayıp, çırpıyor, badem unu ekliyorum. Genellikle de bademliler için Dulce de Leche li dolgunun tadı çok hoşumuza gittiği için onu kullanıyorum.
Ara dolguda şekeri az, bademi veya fıstığı bol kullanarak tadını dengelemeye çalışıyorum.
Umarım sorunun cevabını verebilmişimdir. Takıldığın birşey olursa yine sormaktan çekinme lütfen. Zevkle yanıtlarım.
Kolay gelsin.
Sevgilerimle,

orece dedi ki...

fundaacım önce teşekkürler cevabın için.tandırda süper mantarda. matar ilgimi çekti deniycem en kısa zamanda ellerine sağlık.

Unknown dedi ki...

Ellerine saglik nefis bir tarif pastada süper görünüyor canim

Unknown dedi ki...

Fundacım yemeğinden aldım bir kase gidiyorum canım.