600 gr. labne ( oda ısısında olmalı)
1 Su bardağı şeker
2 yumurta (oda ısısında olmalı)
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 damla vanilya ekstratı
Tabanı: Ben hazırda bulunan kakaolu pandipanyamdan 1 cm kalınlığında keserek bütün olarak taban olarak kullandım. (tarifi pek yakında))
Çikolatalı Ganaj: 200 gr çikolata, 2oo gr soğuk krema. Kaynama noktasına gelen kremanın içine kırık çikolataları ekleyip karıştırarak ganajı hazır hale getiririz.
Labneleri şeker ile çırparken yumurtaları tek tek ekliyoruz. Vanilya ve unu ekleyip elde ettiğimiz kremayı çembere döküp önceden ısıtılmış fırında 250 derece de 10 dakika pişiriyoruz. Dereceyi 150 dereceye düşürüp 40 dakika fırınlıyoruz. Sürenin sonun da 3 saat kadar fırının kapağını açmadan cheesecake fırında tutuyoruz.
Buzdolabında soğuyan cheesecake'in üzerine cikolata ganaj sürüp veya ısıtıp sos gibi dökerek ikram edebilirsiniz. Sevgili Banu hediye götürdüğü için Cheesecake'in üzerine ganajı sürerek teslim ettim. Diğerini sade bırakıp Sevgili arkadaşım Ebrularla yerken üzerine çikolata sos dökerek afiyetle midemize indirdik.
püf noktası 1: yumurta, labne ve krema oda ısısında olmalı.
Püf noktası 2:karışımı çembere dökmeden önce karıştırıcının içindeyken, birkaç kere sertçe tezgaha vurarak içindeki hava kabarcıklarını çıkarmalıyız ki pişerken çatlamasını önleyelim..
6 yorum:
ellerinize saglik bende cok severek yapar ve yerim cheesecake
sizinkide harika gorunuyor
bir dilim alip kaciyorum:))
www.yenitadlar.blogcu.com
Fundacım süper olmuş,ellerine sağlık,alıyorum bu dilimi ben,zira çayım geldi şimdi birlikte yiyeceğim....
Sevgiler...
ahhhh Fundacığım..
bunu bana yapmıcaktın :)
:(((
çok tatlısınız)) afiyet şeker olsun..
Fundacım bana ayırdınmı. Alıyorum tabaklardan birini. Ellerine sağlık canım.
Üst rengine bayıldım. Ben de yaptım farklı tariflerle üstü çatladı, patladı. Senin tarifi en yakın zamanda deneyeceğim.
Yorum Gönder