24 Nisan 2009 Cuma

Portakallı Tart

Son 20 gündür doğru dürüst güncelleyemiyorum blogumu. Önce bilgisayarım yere düştü ve tamire gitt. Ardından fotoğraf makinemin aktarma kablosunu kaybettim. Bugün itibari ile mazeretim kalmadı. Haftasonumuzu tatlandırmak için lezzetli ve kolay bir tarif işte karşınızda ...

Badem kremasının hazırlanışı çok kolay ve tarta farklı bir lezzet katıyor. İstenirse hazır dolgu kremasıyla da hazırlanabilinir.

Malzemeler; 6 adet milföy
3 portakal
60 gr tereyağ
1 su bardağı toz badem
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 paket vanilya
60 gr pastacı kreması



Hazırlanışı;
Milföy hamurlarını merdane ile açarak tek kişilik tart kalıplarına yerleştirip hamuru delelim.

Badem Kremasının Hazırlanışı;

Derin bir kabın içinde oda sıcaklığındaki tereyağ ve pudra şekerini çırparak krema kıvamına getirdikten sonra yumurtayı ekleyelim. Portakal hariç tüm malzemeyi ekleyip karıştıralım ve hamurun tabanına dolduralım.

Kestiğimiz portakalları badem kremasının üzerine yerleştirerek tartı 180 derece fırında 40 dakika pişirelim.

2 yorum:

nilbutikpasta dedi ki...

ellerine sağlık canım görüntü harika.
güzel bir haftasonu geçirmen dileğiyle sevgilerimi bırakıyorum...

zencefil dedi ki...

Teşekkür ederim. Bol güneşli, bol enerjili bir haftasonu olması dileklerimle...