20 Ocak 2009 Salı

ÇİKOLATALI CUPCAKE

Blogumu kurma aşamasında bana sevimli Logomu yaratan Kontrast Ajans Aydın Beyleri ziyarete giderken söz vermiş olduğum bol kakaolu, içi ve üzeri çikolta soslu Çikolatalı Cupcake'i hazırladım. Tadına bakan herkes tarifini istiyordu. İlgilenenler için tarifini veriyorum.


Ölçü için 2 Adet 6'lı slikon cupcake kalıbını ölçü aldım.
Malzemeler;
3 yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağından 2 parmak az un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
Yarım çay bardağı süt
3 damla çikolata aroması (isteğe bağlı)
Hazırlanışı;
Yumurta ve şekerleri özleşene kadar çırpıp diğer malzemeleri ekleyelim. Kalıbımızın içine pasta kağıtlarımızı koyup hamuru kalıbın yarısından daha fazla kalacak şekilde hepsine dökelim.
Önceden ısıtılmış 175 derecede 17 dakika pişirelim.
Keklerimiz hazırlanınca sıra dışını süslemeye geliyor.
Çok az vaktim olduğu için elimin altındaki Sarelle çikolatalı kremayı kullandım. Soğuyan kekin üst kısmını dikkatlice kesip içini biraz boşaltıp sarelle ekledim. Tekrar aynı parçayı kremanın üzerine koyup üzerinide çikolatalı krema ile kapatıp yenilebilir çikolatalı draje ve kakao serperek süsledim.