27 Ekim 2013 Pazar

Elmalı Turta

Ekim ayında bir yılda yapmadığım kadar elmalı turta taptım. Evde bir anda elma birikince ilk elmalı turtayı bayram için yaptım. Kapanın elinde kaldı. Ardından her pazar ev halkı sabaha mis gibi tarçın ve elma kokusu ile uyandı. Elma & Tarçın ikilisinin mis kokusu her zaman yüzümde tebessüme neden oluyor:)) Gelelim her zamanki gibi hızlı, pratik ve leziz tarife...
 
 Malzemeler: 1 paket oda ısısında tereyağı, 1 yumurta, 4 yemek kaşığı pudra şekeri, 1 paket kabartma tozu, alabildiği kadar un
İç Malzeme: 4 adet elma, 2 yemek kaşığı şeker, 2 tatlı kaşığı tarçın


  • Hamur malzemelerinin hepsi karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir
  • Ufak bir parça alınır, iki parça da buzdolabında 1 saat dinlendirilir
  • Elmalar tavaya rendelenir
  • Şeker ve tarçın ilave edilerek ocakta karıştırılır
  • Ayırdığımız büyük parça hamur merdane ile açılarak yağlanmış  tepsiye serilir
  • Son olarak buzdolabında bekletilen ufak parça hamur elmalı karışımın üzerine kafes  yada istediğiniz şekli verebilirsiniz. Biz ufak parça ile yaprak ve çiçek yaptık:)
  • 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika fırınlanır


  • 1 yorum:

    Dilek Türkmen dedi ki...

    Ben sizin blogun uzun süredir takipçisiyim zaten :) Ellerinize sağlık.