19 Ekim 2011 Çarşamba

Mürdüm Erikli Crumble Kek

Hayırlı Cumalar.

Yazdan kalan son güneşli günlerin birkaç günlüğüne geri dönüşünün keyfini çıkaralım hep beraber.

Mürdüm eriğinin herşeye fazlası ile yakıştığını yazmıştım geçen gün. Bu sefer de Crumble Kek te denedim. Sonuç harika, ya da deneyen arkadaşlarıma göre müthiş.Yine çok pratik kek tarifinin içine erikleri doğrayıp, önceden hazırlanan crumble hamurunu ufalıyosunuz. Kekin yumuşacık dokusunun tersine crumble ile kıtırlı yüzeyi damaklarda unutulmaz bir deneyim yaratıyor.

Gayet doğaçlama ortaya çıkan tarif benim favorilerim arasına girdi ile. Denemek isteyenler için tarifi aağıda. Şimdiden afiyet olsun..











Crumble Hamuru İçin Malzemeler:


1/2 su bardağı un
1/4 su bardağı şeker
1/4 çay kaşığı tuz
2 çay kaşğı tarçın

1 avuç kırık ceviz

125 gram tereyağı



Crumble Hamurunun Yapılışı ve Kekin Hazırlanması:

Tereyağını minik küp küp keserek tüm malzemeyi parmak ucuyla yoğurun. 1 saat kadar buzlukta dinlensin.


  1. Kekin hamuru için daha önce yapmş olduğum şeftalili kekin tarifini kullandım. 10 adet mürdüm eriğini 4'e bölerek kek hamuruyla karıştırın.


  2. Kek hamurunu yağlanmış tepsiye dökün.


  3. Crumble hamuruna tarçın ve cevizi ilave ederek kek hamurunun üzerine serptikten sonra üzerini sakın bastırmayın. 170 derece fırında 30-35 dakika pişirdikten sonra çıkartın ve 10-20 dakika ılınması için bekleyin.

Mürdüm Erikli Tart

Mürdüm Erikli herşeyi seviyorum. Meyve olarak yemeyi, kompostusunu içmeyi, hafif mayhoş reçelini kızarmış ekmeğin üzerine sürüp yemeyi, kahvenin yanında tatlı olarak yemeyi. Son iki haftadır saydıklarımın hepsini denedim. Ev halkı lezzetlerini çok beğendiler. İlk olarak turta tarifini paylaşmak istiyorum siz sevgili arkadaşlarımla...
Tart hamuru tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
İçi için birkaç mürdüm, 2 yemek kaşığı file badem ve 2 yemek kaşığı toz şeker



Hazırladığım tart hamurunun üzerine doğradığım erikleri dizip, üzerine badem ve tozşeker karışımını serptim. Bazı tarifler u aşamada üzerlerine azıcık tereyağda ekliyor. Ben tercih etmemiştim ama olabilirmiş. 170 derecede 12-13 dakika pişmesi için yeterli oluyor. sıcaktan eriklerin suyu hamura karıştığı için ayrıca kremaya bu tatlıda hiç ihtiyaç duyulmuyor.


Hafif-pratik ama bir o kadarda lezzetli bu tarifi deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.