
10 Temmuz 2009 Cuma
Kolay Biber Salçası
Geçen yaz kaç kilodan biber salçası yaptım hatırlamıyorum. Belki 10 belki 15 kilo biber kullanmışımdır. Bu tarifi kullandım hepsinde de kışın ne bozulma oldu nede ekşime üstelikte yapması çok kolay..
Evde kalan çok az biberi önce iyice yıkayıp tohumlarını temizledim. Küçük küçük keserek rondodan geçirdim. Pütürlü püre görünümündeki sosu kısığa yakın ocakta dibini tutmaması için sık sık karıştırarak ( yaklaşık 30-45 dakika) suyunu çekene kadar pişirdim.

Köz Patlıcan ve Köz Biber Salatası
Közde patlıcanı yada közde kırmızı biberi hep yapıp yemeyi severiz ama hepsi birlikte hazırlanan salata bambaşka bir lezzet oluyormuş..
Öncelikle ocağı fırını batırmamak için bir tenceremi sebze közlemek için ayırdım. Özellikle de ucuz yollu bir tencere seçtimki atarsam üzülmeyeyim diye))

Kaydol:
Kayıtlar (Atom)