27 Kasım 2011 Pazar

Martha Stewart' tan Damla Çikolatalı Kıtır Kurabiye

Herkese iyi pazarlar.
Pazar günü olduğu halde inadına 8.00 de uyanınca gün benim için çok dolu geçti. Hazır ev halkı uyurken akşam üzeri kahvemizin yanın da güzel gideceğini düşündüğüm kurabiyeleri yapmak için geçtim mutfağa.
Martha Stewart'ın Cookie's kitabında gözüme kestirdiğim daha önce de deneyip resimlemeyi unuttuğum ''Chocolate Chip Cookies'' tarifini uygulamaya başladım.
Yoğun bir çikolata tadı olan bu kıtır kurabiye Amerikan kültüründen mutfağımıza girmiş bir lezzet. Hatta yabancı zincir kahve satılan yerlerde paketli olarak ta satılır. Kahvenin yanına çok yakışır. Özellikle çocuklar ve gençler çok rağbet ediyorlar bu lezzete. Kakao eklenmemiş versiyonu da var. Bunun için kakao eklemeyip o kadar daha un ilave ediliyor.
Ben oğluma süpriz olsun diye bir kaç tanesine bonibon ekedim. Denemek isteyenlere şiddetle tavsiye ederim bu pratik tarifi.
















Malzemeler;
125 gr. tereyağ(oda ısısında)
60 gr toz şeker ( 4 yemek kaşığı)
60 gr esmer şeker (yoksa toz şeker ekleyin, ben öyle yaptım)
1 yumurta
125 gr un
15 gr. kakao (2 yemek kaşığı)
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
60 gr kırık ceviz
125 gr damla çikolata
1 damla vanilya ekstratı




Hazırlanışı;
Tereyağ ve şekeri çıpın
Yumurtayı ilave edin
Diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın
Kestane büyüklüğünde bezeleri yayılacakları için aralıklı pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizin.
170 derece de 10-12 dakika pişirin