Genel de zeytinyağlı olarak tükettiğimiz her derde deva iç baklanın faydalarını araştırırken gördüm ki gerçek bir protein ve nişasta deposuymuş.

Bizim belki de bilmediğimiz ne çok faydası varmış '' İç Bakla'nın''
İdrar yollarını temizler.
Böbrek ağrılarını ve böbrek iltihaplarını giderir.
Böbrek kum ve taşlarının düşürülmesine yardımcı olur.
Hazmı
kolaylaştırır.
Parkinson hastalığında tedavi edici rol oynadığı ve parkinson hastalığı önlediği ortaya çıkmıştır.
Göğüs hastalıkları ve öksürüğe iyi gelir.

1kg kabuklu bakladan 300-400 gr kadar iç bakla çıktı. İnce kıyılmış soğan ve sarımsakları sotelerken bir kenarda yıkanmış baklaların üzerine çizik attımki pişerken dış kabuğundan kurtulsun diye. 1 tatlı kaşığı unu sulandırıp limon ekleyerek hepsini birlikte 15-20 dakika kısık ateşte pişirip dereotu ekleyerek servis tabağına aldım. (Pişme sırasında göz kararı tuz ve 1 çay kaşığı şeker eklediğimi yazmayı unutmuşum)