20 Nisan 2010 Salı

Enginar Dolması

Zeytinyağlı Enginarın Kraliçesi bu tarif. Bu nasıl bir kraliçe otları üzerin de diye sakın düşünmeyin. Her yaprak büyük bir seramoni ile ayrılarak dipleri yeniyor. Çanağa ulaşıldığında pilavı ile birlikte anın keyfini çıkararak yemek sonlanıyor.. Enginar dolması için uygun baby enginarları İstanbul da bulmak pek mümkün değil. İzmir enginarı olması gerekiyor. Mümkünse de Karaburun'dan))
Bu enginarları sevgili Ece gönderdi İzmir'den. Buradan tekrar teşekkür ederim Eceye vakit ayırıp uğraşıp gönderdiği için..
Daha önce tarifini vermiştim tekrar yazmıyorum, buradan ulaşabilirsiniz.

Zeytinyağlı iç Bakla

Genel de zeytinyağlı olarak tükettiğimiz her derde deva iç baklanın faydalarını araştırırken gördüm ki gerçek bir protein ve nişasta deposuymuş.
Bizim belki de bilmediğimiz ne çok faydası varmış '' İç Bakla'nın''
İdrar yollarını temizler.
Böbrek ağrılarını ve böbrek iltihaplarını giderir.
Böbrek kum ve taşlarının düşürülmesine yardımcı olur.
Hazmı kolaylaştırır.
Parkinson hastalığında tedavi edici rol oynadığı ve parkinson hastalığı önlediği ortaya çıkmıştır.
Göğüs hastalıkları ve öksürüğe iyi gelir.

1kg kabuklu bakladan 300-400 gr kadar iç bakla çıktı. İnce kıyılmış soğan ve sarımsakları sotelerken bir kenarda yıkanmış baklaların üzerine çizik attımki pişerken dış kabuğundan kurtulsun diye. 1 tatlı kaşığı unu sulandırıp limon ekleyerek hepsini birlikte 15-20 dakika kısık ateşte pişirip dereotu ekleyerek servis tabağına aldım. (Pişme sırasında göz kararı tuz ve 1 çay kaşığı şeker eklediğimi yazmayı unutmuşum)