Yumurta akını 10 dakika yüksek ayarda çırpıp tüm malzemeyi ekleyin. Sıkma torbasına doldurup silpata veya yağlı kağıtlı tepsiye sıkıp 140 derecede 1 saat pişirin(rengi değişmeye başlarsa fırını kapatın). Sonra 2 saat fırın kapağını açmadan bekletin.Afiyet olsun..
8 Nisan 2010 Perşembe
Beze II
Evde çocuk olunca yumurta aklarını değerlendirmenin en keyifli yolu Beze yapmak oluyor bizim evde. .. Hoş bu sefer evdeki büyükler öyle özlemişlerki bezeyi Can'a kalmadı diyebilirim. En yakın zamanda tekrarlayacağım hem de harika bir beze tatlısı tarifi ile..
Hiç denemeyenler için tarifi çok kolay; 4 yumurta akı,200 gr pudra şekeri 1 çay kaşığı kitre( yoksa 1 tatlı kaşığı sirkede aynı işi görüyor) birkaç damla vanilya
Yumurta akını 10 dakika yüksek ayarda çırpıp tüm malzemeyi ekleyin. Sıkma torbasına doldurup silpata veya yağlı kağıtlı tepsiye sıkıp 140 derecede 1 saat pişirin(rengi değişmeye başlarsa fırını kapatın). Sonra 2 saat fırın kapağını açmadan bekletin.Afiyet olsun..
Yumurta akını 10 dakika yüksek ayarda çırpıp tüm malzemeyi ekleyin. Sıkma torbasına doldurup silpata veya yağlı kağıtlı tepsiye sıkıp 140 derecede 1 saat pişirin(rengi değişmeye başlarsa fırını kapatın). Sonra 2 saat fırın kapağını açmadan bekletin.Afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)