24 Kasım da okulumuzda gerçekleşen çay saati için isteyen veliler hazırladıkları çörekleri, börekleri yanlarında getirerek öğretmenlerimiz ve çocuklarımız ile birlikte beraber vakit geçirme fırsatı bulduk. Bu özel gün için hazırladığım'' Linzer kurabiyelerin'' tariflerini aşağıda veriyorum.
Malzemeler;
210 gr. tereyağ oda ısısında
190 gr. tozşeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 yumurta
380 gr. un
95 gr.ince çekilmiz toz fındık
Hazırlanışı;
Yağ ve şekeri çırparak krema kıvamına getirin. Üzerine diğer malzemeleri ekleyerek hamur haline getirin. 30 dakika buzlukta bekletin.Arzu ettiğiniz kalıplarla şekil vererek ısıtılmış fırında kurabiyelerin kenarı sararana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Afiyet olsun.