Kışın sabahları uyanınca 1 çubuk tarçın,1 kök zencefil,1-2 karanfili kaynatır, gün boyu bitki çayı içerken yarım fincan hazırladığım kış çayını da ilave ederim. Bugün farklı olarak bu kış çayına
2-3 top karabiber, 1 tane de kakule ekledim. Kakule ile bir kaç sene önce bir pastacılık eğitiminde tanıştım. Hindistan kökenli bir baharat ve doğu ülkelerin de kahvenin içine 1 adet kakule atıldığını öğrenmiştim.
2 Fincan Tea Chai Latte için
- 1 Su bardağı sütü kaynatıp içine damak tadınıza gören kahve ve 1 tatlı kaşığı bal ilave edin.
- 1 poşet çayı ekleyip 1 dakika sonra çıkarın
- Tarçın-zencefil-kakule-top biberden oluşan karışımdan 1 su bardağını süte ilave edin.
- Fincanlara servis edin. Süt köpürtme mikseri ile sütlü karışımı köpürtüp toz tarçın serperek içime hazır hale getirin.