24 Eylül 2013 Salı

Bademli & Havuçlu Kek

Uzun zamandır havuçlu kek yapmak istiyordum. Yengeç burcunun özelliği olsa gerek hep farklılık arar. Bende evde bolca bulunan file bademlerden ekleyerek klasik havuçlu kek tariflerinin dışına çıkmak istedim. Aklıma sağlık:)) Çok yakıştı lezzetleri birbirine


Malzemeler: 3 yumurta, 2.5 su bardağı un, 1 su bardağı şeker, 1/2 su bardağı ceviz, 1/2 su bardağı file badem, 1 paket kabartma tozu, 2 tatlı kaşığı tarçın, 1/2 çay bardağı süt, 2 adet havuç


 - Yumurta ve şekerleri krema kıvamına gelene kadar çırpın
- Rendelenmiş havuçları ve tarçını ilave edin
- Unu ve ardından diğer malzemeleri ekleyin
- Borcama aldığınız kek hamurunu, ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dakika fırınlayın
- Servis için kekin soğumasını bekleyin 


                                                             ~~~  Afiyet Olsun ~~~~


4 yorum:

Sevil Şahin dedi ki...

Havalar artık soğudu çayın yanına bu tarz kekler aranıyor artık.
Kekiniz de çok lezzetli olmuş ellerinize sağlık
sevgiler

Nilgün Komar dedi ki...

eline sağlık

Unknown dedi ki...

ellerinize sağlık süper görünüyor :)

Esra dedi ki...

bu tarifte sıvıyağ yok mu?