24 Ocak 2012 Salı

Düğün Pilavı

Sağlıkla sıhhatle hep birlikte geçireceğimiz güzel bir hafta dilerim...
Karne heyecanını atmak için haftasonu dışarıda geçirdiğimiz günün sonunda eve döndüğümüz de hepimiz çok acıkmıştık. Sıcak su kaynarken buzluktan kavurma ve haşlanmış nohutu çıkardım. Her şey hazır da olunca yemek yapmak ne kolay) Hızlıca pilavımız hazır oldu. Bizimkiler bu pilavı bayramlarda babanenin evinde yemeğe alışmışlar önce şaşırdılar sonra afiyetle yedik hep birlikte. Çok lezzetli bir pilav oldu. Özelliklede çok iyi pilav yapamayan benim için. Bu sefer pratik ve hafif bir lezzet demeyeceğim. Pratik ve lezzetli olduğu aşikar ama gayet kalorili. Deneyeceklere duyrulur:)
Malzemeler;
2 ölçü pirinç
4 ölçü kaynar su
1 ölçü kavurma
1 ölçü nohut
tuz-karabiber
1 soğan (tarifin aslnda var ben eklemedim)
Hazırlanışı;
Kavurmanın da yağlı olduğunu göz önünde tutarak az bir yağda kavurmayı eritin
Kaynar suyu ve nohutu ekleyin
Tekrar kaynayınca pirinci tuzu ve karabiberi ekleyin
Suyunu çekince üzerine örtü örterek demlenmeye bırakın.