26 Kasım 2011 Cumartesi

Akşam Menüsü; Çöp Şiş & Izgara Soğan

Akşam için hazırladığım menüyü pratik olsun diye seçtim ama pek öyle olmadı.
Sabahtan, dana kuşbaşı etleri hazırladığım sosta marine ettim. Akşama kadar dolapta
dinlendirip, dizdiğim çöp şişleri döküm tavada kızarttım. Bu arada diğer tavada soğanları ve biberi ızgarada hazırladım. Biraz fazla bırakmışım ızgarada soğanları son anda kurtardım. Çöp şişler için bu kadar çaba sarf ettiğim halde, hafif yanık hali ile soğan gecenin yıldızıydı...
Eti marine ettiğim sosun tarifi; 1 su bardağı süt,1 çay bardağı sıvı yağ,1 yemek kaşığı deniz tuzu,1 yemek kaşığı biber salçası. Eti bu sosta en az 4-5 saat dinlendirmek gerekiyor.