11 Mart 2009 Çarşamba

Zencefilli Köfte

Zencefilli Köfte tarifini 2 yıl önce yapacaklarım listesine almıştım. Orjinal tarif MSA'ya ait olup ben tarifi kendime göre yorumladım. Misafirlerinize sunacağınız farklı bir başlangıç veya ana yemek olarak seçebilirsiniz. Keskin bir zencefil kokusu olurmu diye çekiniyordum ama ev halkından kimse köfteleri yerken zencefili hissetmediler dahi.
Bence denenmeye değer bir tarif oldu...

Malzemeler;
2 Adet Tavuk Göğsü
1 tatlı kaşığı toz zencefil
3 adet taze soğan
2 bardak ufalanmış bayat ekmek (orjinal tarifte 100gr un ekleniyor)
1-2 dal kişniş (ben eklemedim)
1 yemek kaşığı nişasta
1 çay kaşığı muskat rendesi (ben eklemedim)
1 yumurta (ben eklemedim)
tuz ve karabiber

Tavuk Göğüslerini ince ince kıyıp bir kenarda bekletiyoruz. Taze soğanları ince ince doğrayarak ve tavuklara ekledikten sonra iğer malzemeleride ekleyerek iyice yoğuruyoruz .Şekil verdiğimiz köfteleri sıvıyağda kızarttıktan sonra servise hazır hale geliyor. Bizede afiyetle yemek kalıyor. Orjinal tarifte acı sos ile servis edilmesi önerilmekte.


Susamlı Pastane Halkası

Pastanelerde satılan susamlı gevrek halkalardan yaptık evde. İçindeki mahlepin kokusu mis gibi dağıldı evin içine. Çok lezzetli ve pratik tarifi denemek isteyenler için tarifini aşağıda paylaşıyorum...

 

 
Malzemeler;

450 gr Un

1 yumurta

1 bardak sıvı yağ

1 paket kabartma tozu

1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı mahlep

3 yemek kaşığı şeker

1 yemek kaşığı tuz

1 yemek kaşığı sirke

1 yumurta beyazı ve susam üzeri için


Hazırlanışı;
Yumurta, şeker ve yağı birlikte çırptıktan sonra diğer malzemeleri ekleyerek yoğuralım. Çok sert bir hamur olmayacak. Hamurdan ufak parçalar alarak şekil verelim. Önce yumurta beyazına ardından susama batırarak yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizellim.175 derecede 35-40 fırında pişirelim.

Hoş Geldin Bebek Kurabiyeleri

Yarın dünyaya gelecek Mısra Bebeğin kurabiyelerini bugünden hazırladım. Bir yandan Cesaria Evora'yı dinleyip keyifle kuyabiyeleri süsledim.
Aslı Hanıma bebeği ile birlikte geçireceği uzun,sağlıklı bir ömür dilerim......