11 Ocak 2014 Cumartesi

Pastane Sandviçi

 
Kasım ayı içinde halk Eğitimde öğrencilerimle birlikte yaptığım tariflerden biri de mini pastane sandviçi idi. Blogum da resim görünse de tarif okunmuyordu. Hem blog da hemde facebooktaki zencefilpasta adresimde tarifin okunmadığı ile alakalı yorumlar alınca yazımı silerek yeniden tarifi sizinle paylaşmak istedim.
Yumuşacık bir lezzet ve insanın yedikçe yiyesi geldiği bu tarifi hazırlayıp pişirmek için
1 saat yeterli.
Gelelim tarife...
 
Malzemeler;
500 gr un-2 yumurta (1 sarısı dışına)- 1 maya-1 su bardağı ılık su- 1 su bardağı ılık süt-
1 su bardağından 2 parmak az sıvıyağ-1 tatlı kaşığı tuz-2 yemek kaşığı şeker-1 yemek kaşığı mahlep

Hazırlanışı;
-Sıvılar hariç kuru malzemeleri yoğurma kabına koyun
-Havuz yapıp mayayı ortasına ufalayın
-Yumurtaları teker teker ekleyin
-Ilık su ,süt ve yağı yedirerek ekleyin
-Çok yumuşak akışkan bir hamur olmalı. Bu aşamada ihtiyaç halinde biraz daha un eklenebilir. Unu fazla kaçırdığınızda pofuduk bir sandviç yerine içi doygun bir poğaçanız olur, Dikkat
-Üzerini kapayarak 20 dakika sıcak bir yerde mayalandırın
- Ceviz büyüklüğünde bezeler yaparak yuvarlayın. Bu aşamada pinpon topu şeklinde pürüzsüz yuvarlak şekil almalı
-Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. 10 dakika bekletin
- Yavaşça mayayı söndürmeden yumurta sarısı sürdükten sonra ısıtılmış fırında 170 derecede 20-25 dakika kızarana kadar fırınlayın