Günaydın. Çok güzel bir gün olmasını dileyerek Hayırlı Cumalar olsun hepimize...
Halk Eğitim Merkezinde hafta içi grubu ile yaptığımız eğitimlerin sonuna yaklaştık. Dün gerçekleşen eğitimde daha önce yaptığımız sokak simidi yerine bu sefer daha pofuduk mini pastane simidi yaptık. Tarifler aynı olduğu halde ikisi arasındaki fark bu tarifte mayanın biraz daha fazla kullanılması. Tam ortadan ikiye ayırdığınız simidin arasına peynir-domates-yeşillik koyarak afiyetle deneyebilirsiniz.
-1 kg Un, 100gr.margarin,100ml sıvı yağ, 20 gr şeker,20 gr tuz, 35 gr. yaş maya, 2 su bardağı su
Dışı için;
-1 su bardağı Pekmez ( 3 su barağı su ile incltin), susam
Hazırlanışı;
-İç malzemenin hepsini ekleyip 15 dakika yoğurun. Sert bir hamur olacak ve yoğrularak işlenmesi gerekiyor.
-1 saat üzerini kapatıp dinlendirin ve 5 dakika daha yoğurun.
-Limon büyüklüğünde bezeler (70gr.) hazırlayın. 1 karıştan uzun 2 rulo hazırlayıp birbirinin çevresinde döndürün ve alt tarafta birleştirin
-Tezgahta tüm hamurlar bitene kadar mayalanmaya devam etsin
-Önce pekmezli suya ardından bolca susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye alalım.
-170 derece de 25 dakika fırınlayalım
2 yorum:
Dünyada en sevdiğim yiyeceklerden biri simit elinize sağlık harika görünüyor sevgiler bana da beklerim
Merhaba özgen. Haklısın simit ve çay ikilisini sevmemek mümkün değil gibi:)
Yorum Gönder