Kış sonunda geldi galiba. Yağışlı ve soğuk bir İstanbul sabahından günaydın, hayırlı cumalar.
Bu tarifin ayrı bir heyecanı var. 400. yayınımı paylaşıyorum sizlerle. Dile kolay 6 yıl geçmiş bloğumu kuralı, sizlerle tanışalı. Nice güzel yıllara ve güzel paylaşımlara diyerek tarife geçmek istiyorum.
Baklava yufkasında tahinli çıtır ruloyu ilk Divan pastanesinde yemiştim birkaç yıl önce. İnce ve kıtır kıtır oluşunu çok beğenmiştim. Geçen gün yaptığım rulo ev halkı tarafından çok beğenilince Fatih Halk Eğitim Merkezinde verdiğim Pastacılık eğitimine menü hazırlarken bu tarifi de ekledim. Lezzetli bir atıştırmalık olan tarifi denemek isteyenler için;
Malzemeler;
1 Paket Baklava Yufkası
Sıvı yağ
Tahin
1 Avuç kırık ceviz
1 Avuç toz şeker
Hazırlanışı;
1. kat baklava yufkasını açıp fırça ile sıvıyağ sürüyoruz
2. kat baklava yufkasını üzerine serip sıvı ağ sürüyoruz
3. kat baklava yufkasını en üste serip tahini her tarafına sürüyoruz
1 avuç şekeri üzerine serpiyoruz
1 avuç kırık cevizi de serpip uzun kenarından dikkatlice kıvırıp rulo hakine getiriyoruz
Ruloyu verev keserek yağlı kağıt serilmiş tepsiye alıp 170 derece de 10-12 dakika üzeri pembeleşene kadar fırınlıyoruz
3 yorum:
Hımm not ediyorum mutlaka deneyeceğim...
Ellerine sağlık canım :)
Acaba tarifi birgün öncesinde pişirsem ertesi güne taze kalırmış.tesekürler
@pembetatlar Şimdiden afiyet olsun:)
@ftmçelik Birkaç gün boyunca çıtırlığını koruyor Fatma Hanım
Yorum Gönder