Uzun bir aradan sonra yağışı ama güzel bir İstanbul sabahından merhaba.
Sömestir de Viyana'ya kısa bir kaçamak yaptık oğlumla.
Oranın soğuğu gerçekten hiç bir şeye benzemiyor. Konu gezme olunca hiç bir soğuk bizi durduramaz tabi ki:)) Çok üşüyünce birbirinden enfes pastalar tatlıları olan kafeleri bir bir denedik bu ara da da ısındık. Denediklerimiz arasına bence en güzeli Apple Strudel için Avusturya klasiği diyebiliriz. Milföy yaprakları arasında vanilyalı elmalı çıtır çıtır bir lezzet.
Tilkinin dönüp dolaşacağı yer kürkçü dükkanıdır misali geçen hafta döndük evimize.. Bu arada yeni denemelerim oldu. Eskilerin terarları oldu. Çok resim ve tarif birikti. İlk paylaşmak istediğim Bademli Pasta olacak.
Bu pasta bildiğimiz lezzetlere benzemiyor. Uzun zamandır tarifin peşindeydim. İtiraf ediyorum uzun zamandır bu kadar lezzetli pasta da yememiştim. Lezzeti içinde un ile yağ bulunmamasından ve badem çikolata ikilisinden geliyor. Bu kadar güzel haberden sonra kötü haber; tarifi veren kişiden paylaşım için henüz izin alamadım. İzni alır almaz tarifi sizlerle paylaşacağım. O güne kadar kalın sağlıcakla:)
4 yorum:
yağ ve un yok. üstelik de çok güzel.
hımmm :)
ben de dün akşam sevgili Beste'nin tarifiyle sufle hazırladım. buzdolabına koydum. akşam yemekten hemen sonra sufle kaplarına ve fırına :)
o da çok darbeli oluyor. ben artık bir dahaki sefere yerim. hedefime ulaşamadım, bir kilo sonra belki :)
bu kadar met ettiğiniz farklı tadı merakla bekliyoruz tarifini ...görselererden tadının da ne kadar güzel olduğunu tahmin etmek zor değil...sevgiyle kalın...
hala izin alamadınız mı?
Bende tarifi merakla bekliyorum
Yorum Gönder