Temmuzun başında Milas pazarından aldığım tazecik körpecik biberlerim kurudu, afiyetle yemek üzere buzdolabında yerlerini aldılar. İnce kabuklu olmalarından dolayı küçük biber alırım. Fakat bu sefer hata yapmışım kuruyunca düğme kadar kaldılar. İkinci parti aldıklarım daha büyükçeydi. Sevgili oğlumla resimleri çekerken aradaki farkı görün diye taze ve kurumuş biberleri aynı anda sergiledik.
Kurutma işlemi çok basit. Yıka , tohumlarını temizle, ipe diz ve as. Güneş görmesin yoksa çürür.
Biz balkondaki merdiven basamaklarının arkalarına raptiye çakıp ipleri oraya tutturduk. Kuruması için hazırladığımız patlıcanlarla birlikte yan yana dizdik.
Şimdi sırada kuruttuğum domatesler var. Öyle güzeller ki yemeye kıyamıyorum:)
8 yorum:
Afiyetle yiyin Fundacım,ellerine sağlık şifa olsun,hayırlı ramazanlar...dükkan işini ne yaptın? hayırlısı olur inşallah....sevgiler...
Dolmalik biberleri hep dondurucuya koyardim ve hep cok yer kaplarlardi. Cok iyi fikir. Bu sene bende kurutayim bari.
Biber dolmasını çok severim kurutuncada çok güzel oluyor eline sağlık hayırlı ramazanlar dilerim izlemeye aldım sevgiler..
ben kıyarım ölde afiyetle yiyebilirim ki şahane görünüyolar:)
bende ayvalıktayım ,annemle yapsak mı diyorduk.Pazardan alıp kurutmak lazım eline sağlık..
ELLERİNE SAĞLIK CANIM.
KIŞ HAZIRLIKLARI BAŞLAMIŞ...
:)))
şimdi gelip sıra sıra kesicem,
alıp kaçıcam onları
:=))))
Pek güzeller
Yorum Gönder