25 Haziran 2012 Pazartesi

Ev Yapımı Kayısı Kurusu


Haziran başından itibaren çoluk çocuk kendimizi Bodrum'a attık. Hava mis. Yediklerimiz köylerden, içtiğimiz süt sarı kızdan sıcak sıcak geliyor. Keyifler yerinde Allah'a Şükür:)

Ama bu Zencefil boş durur mu! Annemle gittiğimiz pazardan kayısıları çok beğenince biraz abartarak almışız. Reçelini yaptıktan sonra kalanını çekirdeklerini çıkarıp ikiye bölüp kurutmayı denedim. Biraz da elma dilimledim. Geçen haftalarda hava daha da sıcak olduğu için bir kaç günde mahsulleri topladık. Ardından 8 kilo daha kuruttuk. Fakat kuruyunca 2 kiloya düştü. Kayısı da lezzetli olunca kurusu da lezzetli oldu. Ne katkı var ne kimyasal. Hiç temmuz ağustos sıcağını beklemeye gerek yok. Dolapta kalan meyveler doğruca kurumaya :))

10 yorum:

Unknown dedi ki...

bencede beklemeye gerek yok:) Tüm meyveler kurumaya:) Ellerinize sağlık annenle ikinizin canım:)

Gurme Şirine dedi ki...

merhaba,
ben geldim...

hııım kuru kayııs çok sık tükettiğim bir yemiştir...
kabızlık sorunu yaşadığım için doktorum bunu önermişti...
çokta iyi geliyor...

sizi takibe aldım...
sizde beni takibe alırsanız seviniirm...
kocaman sevgiler...

Unknown dedi ki...

Sevgili Tümay teşekkür ederim, inşallah..
Gurme Şirine hoşgeldin Hemen geleceğim ziyarete, sevgiler

Adsız dedi ki...

Selam, bizde Manisa da başladık kışlıkları hazırlamaya. Afitle yiyin inşallah

LeylaK dedi ki...

Funda merhaba, evet kayısılar inanılmaz lezzetli burda. Tadına doyamadım, biz de reçel yaptık ama kurutmak fikri hiç aklıma gelmedi, peki kestikten sonra nasıl kuruttunuz, yani bir şeye dizmek vs. var mı yoksa bir örtüye serip güneşe mi koydunuz sadece ?

Unknown dedi ki...

Sevgili leyla kayisilari yikayip ikiye koparmadn ortadn ayirip cekirdegini cikardim. Temiz bir crsfa serip 5-6 gunde cevire cevire kuruttum. Sen az bisey dneyeceksen tepside olur. Kuruyanlari posete koyup buzdolabinda koruyosun

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Fundacığım,

Ne güzel böyle insanın kendi elleriyle kurutuğu sebze meyveleri güvenle yiyebilmek. Ellerinize, emeklerinize sağlık.
10 güne kadar ben de Bodrumdayım. Kayısılara yetişirmiyim bilmiyorum ama ben Bodrumun sıcağında genellikle bamya ve domates kurutuyorum.
Bütün yaz orada mısınız. Belki görüşmek de kısmet olabilir.

Güzel bir yaz olsun Fundacığım. Çooook sevgi ve selamlar.

Unknown dedi ki...

Kayısılara yetişmeni temenni ederim. Çok güzel oldular. Bamya aklıma gelmemişti! Dün bir parça domatesi kurutmaya başladım, bakalım nasıl olacak, 15 güne dönüyorum, İnşallah görüşürüz, sevgiler

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Fundacığım,
Sabah kayısılı kekine bir yorum bırakmıştım ama çıkmamış herhalde.
Domateslerin üzerine çarşaf yerine eski bir tülbenti örtersen daha iyi olur. çarşaf kurumasını engeller diye düşünüyorum.Ben tarhanayı kuruturken de öyle yapıyorum.


Sevgilerimle,

Unknown dedi ki...

Teşekkür ederim Işılcım. Tülbente geçeyim bende..