Pasta-kurabiye yapmanın zevkine varıp blog sahibi olduğum günden beri kaç kitap almışımdır, yurtdışından getirtmişimdir inanın adedini hatırlamıyorum. Artık almam yeter, zaten bloglarda her tarife ulaşabiliyorum diyordum ki bu kitabı buldum. Altın Kitap Pastalar. Bulunduğum kitapçı da laf olsun diye sayfalarını çevirirken elimden bırakamadım.
Uzun lafın kısası bu güzel kitaptan denediğim ilk tarif Çikolatalı Biskotti oldu. Sonuç gayet başarılı idi. Ufak tefek değişiklikler yaptım. Eh olsun o kadar da değil mi.
Malzemeler;
100 gr Antep fıstığı
200 gr. un
200 gr. toz şeker
4 y.kaşığı kakao
3 adet yumurta
Yarım paket kabartmatozu
1 tutam uz
2 tatlı kaşığı kahve granülü
60 gr. parça çikolata
Hazırlanışı;
-Teflon bir tavada ıstıkları kavurarak lezzetini ortaya çıkarın
-Un,kakao ve kabartma tozunu eleyerek homojen dağılmasını sağlayın
-Yumurta ve şekeri yüksek hızda karşıtırarak krema kıvamına gelinceye kadar çırpın
-Kuru malzemelere kahve granülü,çikolata ve fıstığı yumurtalı karışıma ekleyere sert bir hamur olana kadar karıştırın.Dolapta 30 dakika dinlensin
-Hamuru iki parçaya bölün ve somun şekli verin. Üzerine bastırarak amuru yassılaştırın.
-180 derecede 25-30 dakika pişirin.Somunları soguması iin tepsiden alın 15 dakika sonra verevine 2,5 cm. dilimleyin
-Fırın derecesini 170'e getirip 10-15 dakika daha fırınlayın.
1 yorum:
hiç yapmadığım bir lezzet..not alıyorum..denenmeli..çikolata,kahve granülü,kakao tüm tatlar bir arada tadı nefistir şüphesiz...ellerine sağlık..sevgilerimle...
Yorum Gönder