Tart hamuru tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
İçi için birkaç mürdüm, 2 yemek kaşığı file badem ve 2 yemek kaşığı toz şeker
Hazırladığım tart hamurunun üzerine doğradığım erikleri dizip, üzerine badem ve tozşeker karışımını serptim. Bazı tarifler u aşamada üzerlerine azıcık tereyağda ekliyor. Ben tercih etmemiştim ama olabilirmiş. 170 derecede 12-13 dakika pişmesi için yeterli oluyor. sıcaktan eriklerin suyu hamura karıştığı için ayrıca kremaya bu tatlıda hiç ihtiyaç duyulmuyor.
Hafif-pratik ama bir o kadarda lezzetli bu tarifi deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
5 yorum:
En çok da marmelatını seviyorum. Nefis görünüyor . Ellerine sağlık.
Bende:))
Görünüşü ne kadar hoş, ama benimde canım istedi şimdi :)
:(( ağlamak istiyorum şu anda olsada yesek..arkadaşım çok güzeldi ellerine sağlık.
Ebru o gün yorgunluk kahvesinin yanına iyi gitmişti dimi:)
Yorum Gönder