İtalyan 'lar üzerine sarımsak ve zeytinyağı sürülmüş kızarmış ekmeğe " bruschetta " diyor. Bruschetta sade hazırlandığı gibi, domates ve peynirli, füme et gibi değişik alternatiflerle de sunulabiliyor.
Dilimlenmiş kepekli baget ekmeğin üzerine sarımsaklı zeytinyağımı sürerek fırında kızarttım.(Sarımsakları ayıklayarak zeytinyağın içinde ağzı kapalı kavanozda tutuyorum, hem lezzetli hem pratik oluyor) Beyaz peynirli ve yağsız lor ile yerli malı bruscettalarımı akşam üzeri atıştırmak üzere hazırladım. Tabi taze fesleğini unutmamak lazım. Tarif bu kadar pratik ama o kadar da lezzetli. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun..
10 yorum:
Hem şık hem kolay bir lezzet.Ellerine sağlık Fundacım..
Hem şık hem kolay bir lezzet.Ellerine sağlık Fundacım..
canım sağ ol yarın sabah kahvaltısında menü belli oldu sayende.
fundacım nefis ötesi..üşemesem kalkıp yapasım geldi....öyle güzel anlatmışsınki....birde sarmısağı zeytinyağında bekltme fikrini çok beğendim.....sevgiler canım....ellerine sağlık....
mmm ellerine sağlık canım, harika bir öneri, nefis görünüyorlar.
Ellerine saglik canim.... Aksamüstü icin hazirliyorum simdi.... Güzel fikir..... Afiyetler olsun...
Fundacığım,
Nefis görünüyorlar. Sağlıklı ve pratik bir tarif. Hemen yarın deneyeceğim.
Ellerine sağlık.
Çok sevgiler,
Ağzım sulandı. İlk haftasonu kahvaltısında yapacağım :)
Fundacım çok değişik ve leziz ellerine sağlık canım....
Güzel yorumlarınız için çokk teşekkür ederim:)
Yorum Gönder