Kızartması iyi hoşta ama son zamanlarda mücver yapacaksam fırında yapmayı tercih ediyorum. Malum kolestrolü yüksetmemek lazım kızartmalarla.Hiç denemeyenler için söyliyeyim börek gibi bir sonuç çıkıyor ortaya. Beyler genelde kabağı ve dereotunu pek sevmezler ya, en son yapıp masaya getirdiğimde bu ne diye soranlara '' Sebzeli Peynir Sufle'' dedim bıyık altından gülerek..
Tarifi biraz doğaçlama. Kabak, dereotu ve peynir ana malzemeler sonrası paşa gönlünüze kalmış. Ben 2 kabak,1 patates, yarım demet dereotu, bolca peynir, 1 çay bardağı un,1 su bardağı süt,2 yumurta,tuz ,karabiber ve 1 kahve fincanı sıvı yağ kullandım.
Tarifi biraz doğaçlama. Kabak, dereotu ve peynir ana malzemeler sonrası paşa gönlünüze kalmış. Ben 2 kabak,1 patates, yarım demet dereotu, bolca peynir, 1 çay bardağı un,1 su bardağı süt,2 yumurta,tuz ,karabiber ve 1 kahve fincanı sıvı yağ kullandım.
Kabak ve patatesi soyup, rendeleyip dereotunu ince ince kıyarak ekleyin.
Yumurta, un, sıvıyağ,süt, baharatlar ve peyniri karıştırma kabına ekleyerek karıştırın.
Borcamı hafifçe yağlayın ve karışımı üzerine boşaltın. 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri nar gibi olana kadar kızartın. Artık servise hazır..
Yumurta, un, sıvıyağ,süt, baharatlar ve peyniri karıştırma kabına ekleyerek karıştırın.
Borcamı hafifçe yağlayın ve karışımı üzerine boşaltın. 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri nar gibi olana kadar kızartın. Artık servise hazır..
6 yorum:
Hafif olduğu için kızartmadan daha çok seviyorum.Elinize sağlık.Sevgiler.
Ben de ayni sekilde oglumu kandiriyorum... Cok haklisin, nefis oluyor.... Ellerine saglik... Sevgilerimle, iyi geceler diliyorum.
haklısın erkekler kabak ve dereotunu hiç sevmiyorlar..çok hoşuma gitti..peynirli sufle ismi..beendeböyle kandırsam fena olmayacak...ellerine sağlık şeker....
Ellerine saglik sevgili Funda...cok hafif bir lezzete benziyor, sevgiler
zehra
ellerine sağlık yanında çayla olsada yesek....
Aynen canım fırındakini bende daha çok seviyorum....
Yorum Gönder