28 Nisan 2010 Çarşamba

Ben 10

Geçen haftadan kalan Ben 10 pastası..Arkadaşım Menekşe'nin oğlu Efe'nin doğumgünü için yapmıştım bu pastayı.Sağlıkla mutlulukla ve neşeyle Nice Mutlu Yıllara Efe...

26 Nisan 2010 Pazartesi

Kalp Pasta II

Bir haftasonu daha böyle geçti. Cicili bicili pastalarla dolu...
Ayakabılı pasta dahil hepsi aynı eve gitti aslında. Aynı gün kutlanacak anane, torun ve yiğen doğumgünü kutlaması için..

İlayda için geçen sene yaptığım pastayı görmek için buraya bakabilirsiniz. Şimşek Mcqueen pastasını da Emre için yaptım.Hem ilayda'ya hem Emre'ye sağlıklı mutlu uzun bir yaşam dileklerim ile..

23 Nisan 2010 Cuma

Ayakabılı Pasta

Canım Ayşe Teyzemin doğumgünü için yaptım bu güzel pastayı. Doğumgünü sahibini sevince sonucun daha da güzel olduğuna inanmışımdır, işte ispatı)) Geçen yaz Galata turu yapmıştık. Hepimizde düz rahat terlikler giymişken Ayşe Teyze dolgu topukta olsa bir karış topuklu ayakabı giymiş. Ben tabi yine çenemi tutamadım, aman Ayşe Teyzecim yorulmayasın dedim, yorulursam bir yerde oturur sizi beklerim demişti. Aramızda bir o yorulmadı günün sonunda. Sonra da bu ayakabı meselesi aramızda espiri olarak kaldı.
Bu yüzden modellediğim ayakabı pastasına da çok uydu. ''Hep böyle kal'' notunu kızı sevgili arkadaşım Banu eklememi istedi. 65. yaşını kutlayan güzel, neşeli, hayat dolu ve her daim bakımlı bir hanım efendi için yapıldı bu pasta.

Ayşe Teyzecim çocuklarınla, torunlarınla, sıhhatle, neşeyle daha nice doğumgünlerini birlikte kutlamak dileği ile...

22 Nisan 2010 Perşembe

Meyve Sepeti IV

Sevgili arkadaşım Gülen eşinin doğumgünü için içi dışı bol meyveli Meyve Sepeti Pastası yapmamı istedi. Erkek Doğum günü için olduğundan pembeler morlar kullanamadım tabii)) Gülen'e ve eşine bir ömür mutluluklar dilerim..

21 Nisan 2010 Çarşamba

Fırında Kabak Mücver

Mücveri çok severim. Yaz için yemeklerin yanına tam bir tamamlayıcıdır bence. İşin enteresanı eskiden ağzıma sürmezdim..
Kızartması iyi hoşta ama son zamanlarda mücver yapacaksam fırında yapmayı tercih ediyorum. Malum kolestrolü yüksetmemek lazım kızartmalarla.Hiç denemeyenler için söyliyeyim börek gibi bir sonuç çıkıyor ortaya. Beyler genelde kabağı ve dereotunu pek sevmezler ya, en son yapıp masaya getirdiğimde bu ne diye soranlara '' Sebzeli Peynir Sufle'' dedim bıyık altından gülerek..
Tarifi biraz doğaçlama. Kabak, dereotu ve peynir ana malzemeler sonrası paşa gönlünüze kalmış. Ben 2 kabak,1 patates, yarım demet dereotu, bolca peynir, 1 çay bardağı un,1 su bardağı süt,2 yumurta,tuz ,karabiber ve 1 kahve fincanı sıvı yağ kullandım.
Kabak ve patatesi soyup, rendeleyip dereotunu ince ince kıyarak ekleyin.
Yumurta, un, sıvıyağ,süt, baharatlar ve peyniri karıştırma kabına ekleyerek karıştırın.
Borcamı hafifçe yağlayın ve karışımı üzerine boşaltın. 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri nar gibi olana kadar kızartın. Artık servise hazır..

20 Nisan 2010 Salı

Enginar Dolması

Zeytinyağlı Enginarın Kraliçesi bu tarif. Bu nasıl bir kraliçe otları üzerin de diye sakın düşünmeyin. Her yaprak büyük bir seramoni ile ayrılarak dipleri yeniyor. Çanağa ulaşıldığında pilavı ile birlikte anın keyfini çıkararak yemek sonlanıyor.. Enginar dolması için uygun baby enginarları İstanbul da bulmak pek mümkün değil. İzmir enginarı olması gerekiyor. Mümkünse de Karaburun'dan))
Bu enginarları sevgili Ece gönderdi İzmir'den. Buradan tekrar teşekkür ederim Eceye vakit ayırıp uğraşıp gönderdiği için..
Daha önce tarifini vermiştim tekrar yazmıyorum, buradan ulaşabilirsiniz.

Zeytinyağlı iç Bakla

Genel de zeytinyağlı olarak tükettiğimiz her derde deva iç baklanın faydalarını araştırırken gördüm ki gerçek bir protein ve nişasta deposuymuş.
Bizim belki de bilmediğimiz ne çok faydası varmış '' İç Bakla'nın''
İdrar yollarını temizler.
Böbrek ağrılarını ve böbrek iltihaplarını giderir.
Böbrek kum ve taşlarının düşürülmesine yardımcı olur.
Hazmı kolaylaştırır.
Parkinson hastalığında tedavi edici rol oynadığı ve parkinson hastalığı önlediği ortaya çıkmıştır.
Göğüs hastalıkları ve öksürüğe iyi gelir.

1kg kabuklu bakladan 300-400 gr kadar iç bakla çıktı. İnce kıyılmış soğan ve sarımsakları sotelerken bir kenarda yıkanmış baklaların üzerine çizik attımki pişerken dış kabuğundan kurtulsun diye. 1 tatlı kaşığı unu sulandırıp limon ekleyerek hepsini birlikte 15-20 dakika kısık ateşte pişirip dereotu ekleyerek servis tabağına aldım. (Pişme sırasında göz kararı tuz ve 1 çay kaşığı şeker eklediğimi yazmayı unutmuşum)